Uutislistaukseen

150 sänkyä ja 70 pöytäryhmää Ukrainan pakolaisille Rukalta

Oulun seurakuntayhtymä on saanut Rukalta Ski-Inn Hotels & Apartments Oy:ltä lahjoituksena huonekaluja Ukrainan pakolaisille. SPR kuljettaa kalusteet kohteisiin niitä tarvitseville.

Sydämiä Ukrainan väreissä, piirros.

Oulun seurakuntayhtymä on saanut Rukalta Ski-Inn Hotels & Apartments Oy:ltä lahjoituksena 150 käytöstä poistettua runkopatjasänkyä sekä neljän tuolin pöytäryhmiä noin 70 kappaletta. Lisäksi lahjoitukseen kuuluu vuodesohvia. Lahjoitetut kalusteet siirretään Suomen Punaisen Ristin toimesta pakolaisten majoitustiloihin lähiseudulla.

Huonekalut ovat lähtöisin Rukan Aurinkorinne-huoneistoista. ”Huoneistoissa oli remontti tulossa. Kun kuulimme, että ukrainalaisille pakolaisille on suunnitteilla majoitustiloja, selvitimme olisiko käytöstä poistettaville kalusteille tarvetta. Kalusteet ovat käyttökelpoisia ja niillä on käyttöikää vielä pitkän aikaa”, kertoo Ski-Inn Hotels & Apartments Oy:n isännöitsijä Mikko Hänninen.

Kalusteet on toimitettu Ouluun, jonne seurakuntayhtymä on aiemmin tarjonnut majoitustiloja käytettäväksi pakolaisille. Näiden tilojen käyttö jäi kuitenkin ainakin toistaiseksi tarpeettomaksi, kun pakolaisille on löytynyt asuntoja lähistöltä, muun muassa Raahesta. Suomen Punaisen Ristin Raahen vastaanottokeskus hoitaa kalusteiden kuljetuksen kohteisiin. 

”Kaikki kalusteet tulevat tarpeeseen ja käyttöön, pääosin ukrainalaisille, mutta tarvittaessa myös muille pakolaisille. On hienoa, että löytyi tällainen lahjoitus, jolla pystytään auttamaan ihmisiä”, kuvailee SPR:n Raahen vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Janne Salmivaara.

Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikainen kiittää Ski-Inn Hotels & Apartments Oy:tä lahjoituksesta ja Suomen Punaista Ristiä yhteistyöstä.

Asikainen muistuttaa, että niin yritykset kuin muutkin organisaatiot sekä yksityishenkilöt voivat auttaa monin keinoin. ”Rahallisten lahjoitusten lisäksi yritykset voivat osallistua hädänalaisten auttamiseen myös tällä tavoin, antamalla käyttötavaraa.”

6.6.2022 16.11