Uutislistaukseen

Menovinkkejä viikolle 20

Helmeilevä toukokuu -konsertissa kuullaan nuoria lahjakkuuksia.

Viikolla 20 Oulun seurakunnissa on tarjolla runsaasti erilaisia tapahtumia kevätpäivien viettoa varten. Tapahtumakalenterista löytyy niin kastesukkien neulontaa, virsikisan finaalia kuin lukuisia keväisiä konserttejakin.

crocus-318293_1920_L.jpg

 

Lauantaina 21.5. voi nauttia kahden taitavan sisaruksen musiikista Helmeilevä toukokuu -konsertissa kello 13 alkaen Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3). 23-vuotias Beata Antikainen soittaa selloa ja hänen 17-vuotias veljensä Otto Antikainen viulua. Antikaisen sisarukset ovat useissa kilpailuissa palkittuja muusikoita.  Molemmat opiskelevat Sibelius-Akatemiassa. Konsertissa heiltä kuullaan tulkintoja muun muassa Bachin, Mozartin ja Casalsin sävellyksistä. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelmamaksu 10€ ohjataan Yhteisvastuukeräykseen.

Lisätietoja:Tuiran seurakunnan kanttori Tommi Hekkala, p. 040 831 6226, tommi.hekkala@evl.fi 


Oulun ev.lut. seurakuntien menovinkit 16.5.–22.5.2016

"Ave Maris Stella" -Oulun Laulun konsertti maanantaina 16.5. klo 19–20 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Konsertissa kuullaan musiikkia muun muassa Cherubinilta, Mozartilta ja Händeliltä. Sekakuoro Oulun Laulua johtaa Kristian Heberg, solistina on Mari Klemettilä (sopraano) ja säestäjänä Elias Niemelä (urut). Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €.

Miesten eroilta tiistaina 17.5. klo 17–18.30 Vanhassa Pappilassa (Asemakatu 6). Illat tarjoavat eronneille ja eroamassa oleville miehille vertaistukea ja mahdollisuuden käydä keskustelua omista kokemuksista miesten kesken. Illan järjestävät yhteistyössä Oulun kaupunki ja Oulun seurakuntayhtymä.

Lasten suuri laulukilpailu keskiviikkona 18.5. klo 12–15 ja torstaina 19.5. klo 11.30–15 Kiimingin seurakuntakeskuksessa (Kirkonniementie 6). 1.–3 luokan oppilaat kilpailevat keskiviikkona ja 4.–6 luokan oppilaat torstaina. Tytöillä ja pojilla on kilpailussa omat sarjansa. Ohjelmiston pääpaino on koulun musiikinkirjojen lauluilla, mukana on lisäksi muutamia hengellisiä lauluja.

Kirjavirtaa Pappilassa – kirjallisuuspiiri lukevaisille keskiviikkona 18.5. klo 18–20 Kastellin kirkossa (Töllintie 38). Viimeisessä kokoontumisessa keskustellaan Essi Kummun Lasteni tarina-romaanista ja Anja Lampelan Lankarullatyttö-romaanista. Kirjailijavieraana on Anja Lampela.  Kirjallisuuspiiri jatkuu myös syyskaudella, kirjalista on saatavissa kesäkuun alussa.

Kastesukkia neulomaan keskiviikkona 18.5. klo 18–20 Maikkulan kappelissa (Kangaskontiontie 9). Kiinnostaisiko pikkusukkien neulominen? Maikkulan alueen kastettaville neulotaan vapaaehtoistyönä kastesukkia, sukat lahjoitetaan vauvalle kastejuhlassa. Ota mukaan omat 2½ kokoiset sukkapuikot, seurakunta tarjoaa langat.

Diakonian soppapäivä torstaina 19.5. klo 10.30 Keskustan seurakuntatalolla (Isokatu 17). Puutarhaterapiaa yhdessä istutuksia tehden, keittolounas (vapaaehtoinen kolehti Kirkon Ulkomaanavulle) ja yhteislauluhetki. Ei ennakkoilmoittautumista. Päivän järjestää diakoniatyö.

Häämusiikkikonsertti perjantaina 20.5. klo 18–19 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Häämusiikkikonsertissa kerrotaan vihkitilaisuuden musiikista ja esitellään häämarsseja sekä vihkitilaisuuteen sopivia yksinlauluja ja virsiä. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta paikalle kutsutaan erityisesti kaikki tulevan kesän vihkiparit.

Konsertti perjantaina 20.5. klo 18–19 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Ohjelmassa on muun muassa Oskar Merikannon yksinlauluja. Solistina Reijo Alatalo (baritoni) ja Tiina Kukkula soittaa pianoa ja Elise Kinnunen huilua. Vapaa pääsy.

Mieskuoro Weljien kevätkonsertti perjantaina 20.5. klo 19 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Ohjelmassa on muun muassa Weljien tuoreelle äänitteelle taltioituja kappaleita. Joonas Vatjus johtaa kuoroa, solistina on Joose Vähäsöyrinki (baritoni). Mukana on myös soitinryhmä.

Kevätillan lauluhetki perjantaina 20.5. klo 19 Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7). Tilaisuudessa lauletaan keväisiä yhteislauluja ja kuullaan musiikkia sekakuoro Tuikkeelta. Kuoroa johtaa Tomi Heilimo.

Tuomasmessu "Isä, Poika ja Pyhä Henki" lauantaina 21.5. klo 18–20 Kastellin kirkossa (Töllintie 38). Toukokuussa vietetään kevätkauden viimeistä tuomasmessua kolminaisuuden merkeissä. Saarnaamassa on kirkkoherra Satu Saarinen, liturgina pastori Satu Kreivi-Palosaari, rukousvastaavana Markku Salakka ja juontamassa Juha Tervaskanto. Myös puupuhallinyhtye Soiva Satsi esiintyy. Messun jälkeen kirkkokahvit.

Kaiken kansan virsikisan finaali sunnuntaina 22.5. klo 11.30 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Toista kertaa järjestettävän valtakunnallisen Kaiken kansan virsikisan finaalissa kisajoukkueet ympäri Suomen ottavat mittaa toisistaan leikkimielisessä virsitieto- ja taitokisassa. Tule paikalle kuuntelemaan ja kannustamaan. Kisa alkaa messun ja kirkkokahvien jälkeen klo 11.30.

Konservatorion viuluoppilaiden kevätkonsertti sunnuntaina 22.5. klo 17 Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2). Sinikka Ala-Leppilammen oppilaiden konsertissa kuullaan pienten viulistien keväistä musisointia. Säestämässä Pirjo Mäntyvaara. Vapaa pääsy.

”Joyfully sing" -kevätkonsertti sunnuntaina 22.5. klo 18–19 Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8). Pyhän Andreaan kirkon Naiskuoron ja Pyhän Tuomaan kirkon naiskuoro D'amenin yhteinen kevätkonsertti. Ohjelmassa on monipuolista, keväistä hengellistä musiikkia. Kuorot esittävät oman ohjelmistonsa lisäksi muutaman yhteisnumeron. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, käsiohjelma 5€.

"J.S. Bach ja muita mestareita" -urkukonsertti sunnuntaina 22.5. klo 18–19.30 Ylikiimingin kirkossa (Kirkkomäki). Konsertissa yhdistyvät Kalevi Kiviniemen urkujensoitto ja Kirsi-Maria Perkkiön maalaustaide. Konsertti on osa Ylikiimingin urkujen 30-vuotisjuhlavuotta. Lippuja konserttiin voi ostaa tuntia ennen konsertin alkua ovelta. Liput 15€, eläkeläiset 10€. Osa konsertin tuotosta ohjataan lähetystyölle.

Haukiputaan Kirkon Kamarikuoron kevätkonsertti sunnuntaina 22.5. klo 19–20.15 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Kuoroa johtaa Hannu Niemelä, yksinlaulua esittää Johanna Fiskaali ja urkuja soittaa Elias Niemelä. Vapaa pääsy, ohjelma 5€.

 

Kuva: pixabay.com

Julkaistu 12.5.2016

12.5.2016 15.16