Uutislistaukseen

Pyhäinpäivänä muistellaan edesmenneitä rakkaita

Lauantaina 31.10. Suomessa vietetään pyhäinpäivää. Hautausmaille syttyy kynttilöiden valomeri ja kirkoissa muistellaan kuluneen vuoden aikana kuolleita seurakuntalaisia.

Kynttilämeri hautausmaalla. Kuva: Juha Ryhänen / Kirkon kuvapankki

Oulussa muistohetkiin voi osallistua kello 18 alkavissa iltajumalanpalveluksissa Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen, Oulunsalon, Tuiran, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirkoissa sekä Pyhän Luukkaan kappelissa. Oulun tuomiokirkossa tilaisuus alkaa jo kello 15. 

Haukiputaan kirkossa iltakirkkoja on kaksi, ensimmäinen on kello 17 ja toinen alkaa kello 18.30. Ensimmäisessä tilaisuudessa muistetaan nimeltä mainiten edellisen pyhäinpäivän jälkeen poisnukkuneita seurakuntalaisia aakkosissa välillä A - L ja toisessa välillä M - Ö.  

Pyhäinpäivän hartaus pidetään Intiön kappelissa kello 15.  

Perheiden pyhäinpäivässä voi käsitellä kuolemaa lapsen kanssa 

Aikuisen voi olla vaikea vastata lapsen kysymyksiin kuolemasta tai löytää sanoja surulle. Karjasillan seurakunta järjestää lapsille ja heidän läheisilleen suunnatut Perheiden pyhäinpäivä -tapahtumat, joissa kuoleman herättämiä tunteita käydään läpi lapselle sopivalla tavalla. Saman sisältöiset, kaikille avoimet tapahtumat alkavat Lämsänjärven leirikeskuksessa (Hiihtomajantie 2) torstaina 29.10. kello 18 ja perjantaina 30.10. kello 10.15. 

Tarkoituksena on tuoda esille pyhäinpäivän merkitystä, mutta myös tarjota turvallinen paikka kuoleman ja sen herättämien asioiden käsittelyyn lapsen kanssa muun muassa näytelmän ja musiikin kautta. 

Musiikkia pyhäinpäivän teemalla 

Pyhäinpäivän iltana kello 19 Oulun tuomiokirkossa esiintyvät Juhani Alakärppä (baritoni), Jaakko Rahko (urut ja piano), Anna-Sofia Lehto (huilu) sekä Oulun tuomiokirkon kamarikuoro ja katedraalikuoro johtajanaan Henna-Mari Sivula. Konserttia voi seurata vain virtuaalikirkossa, www.virtuaalikirkko.fi. 

Pyhäinpäivänä virtuaalikirkossa kuullaan myös kello 21 Mozartin klassikkoteos, Requiem KV 626. Teoksen esittävät Oulun tuomiokirkon kamarikuoro, Oulun tuomiokirkon katedraalikuoro ja Oulunsalo Ensemble. Konserttimestarina toimii Sinikka Ala-Leppilampi. Solisteina ovat Johanna Isokoski (sopraano), Sirkka Rautakoski (altto), Péter Marosvári (tenori) ja Janne Sihvo (basso). Teoksen johtaa Lauri-Kalle Kallunki.  

Pyhäinpäivän tunnelmaan voi virittäytyä virtuaalikirkossa jo perjantaina 30.10. Pyhäinpäivän aaton sävelhartaudessa kello 19 esiintyy sekakuoro Cantio Laudis johtajanaan Olli Heikkilä. Hartauden pitää Jukka Joensuu. Tilaisuus on osa Kirkkomusiikkiviikkoa.  

Sunnuntaina 1.11. kello 19 Kiimingin seurakuntakeskuksessa (Kirkonniementie 6) järjestetään Lohtumusiikin konsertti. Kaikuos-kuoro ja jousikvartetti esittävät pyhäinpäivä- ja lohtuaiheista musiikkia. Konsertin johtaa Jarkko Metsänheimo ja urkurina on Elias Niemelä. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu.  

Oulun seurakuntien tapahtumissa noudatetaan viranomaisten suosituksia turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä.  

 

(Uutinen julkaistu verkossa 26.10.2020. 

HUOM! Muokattu 27.10.2020, muokattu teksti boldattu alla:

Pyhäinpäivän iltana kello 19 Oulun tuomiokirkossa esiintyvät Juhani Alakärppä (baritoni), Jaakko Rahko (urut ja piano), Anna-Sofia Lehto (huilu) sekä Oulun tuomiokirkon kamarikuoro ja katedraalikuoro johtajanaan Henna-Mari Sivula. Konserttia voi seurata vain virtuaalikirkossa, www.virtuaalikirkko.fi. 

Kuva: Juha Ryhänen / Kirkon kuvapankki)

26.10.2020 09.49