Uutislistaukseen

Mäenlaskua ja musiikkia seurakuntien hiihtolomatapahtumissa

Oulun ev.lut. seurakunnat järjestävät hiihtolomaviikolla monenlaista toimintaa kaikenikäisille. Tänä vuonna mukana on myös tanssillinen Yhteisvastuu-tapahtuma kauppakeskus Valkeassa. 

Mäenlaskua Yhteisvastuutapahtumassa 2017

Pulkkamäen hurmaa Yhteisvastuutapahtumassa 2017. Kuva: Sanna Krook

Laskiaissunnuntaina 3.3. monessa seurakunnassa vietetään perhemessua. Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39) Oulussa pidetään kello 10 partiomessu, jonka jälkeen luvassa on kello 11–13 laskiaisrieha. Kirkon pihalla pääsee laskemaan mäkeä ja kisaamaan lumiukkojen ja lumiveistosten teossa. Mukaan kannattaa varata oma lapio ja rekvisiittaa lumiukkoa varten. Tapahtumassa on myynnissä laskiaispullia ja makkaraa partiotoiminnan hyväksi sekä poniajelua, jonka tuotto menee Yhteisvastuukeräykseen.  Laskiaisriehassa on mukana Valppaiden, Pohjolan Pirteiden ja Pohjan Veikkojen partiolippukuntalaisia, Eijan Ponitouhut, Diakonia-ammattikorkeakoulun harjoittelijoita ja Karjasillan seurakunnan väkeä. 

 


Pyhän Luukkaan kappelin (Yliopistokatu 7) kello 10 alkavassa laskiaissunnuntain perhemessussa tehdään pieni pyhiinvaellus Jerusalemiin lasten virsien ja heprealaisen musiikin kautta. Messun jälkeen diakonian vapaaehtoiset tarjoavat hernekeittoa ja laskiaispullia yhteisvastuukeräyksen hyväksi. 

 

Laskiaistiistaina on koko perheen tapahtumia Oulunsalossa, Koskelassa ja Puolivälinkankaalla. Oulunsalon seurakunnan Repun (Opintie 2) pihapiirissä on kaikille avoin laskiaismäki kello 16-19 kaakaon ja laskiaispullien kera. Kello 10-13 Koskelan seurakuntakodin Nallen Talvipäivässä (Koskelantie 86) ulkoillaan ja paistetaan makkaraa nuotiolla. Sisätiloissa on kahvila ja käsityömyyntipöytä. osallistujat voivat halutessaan tulla paikalle nallepuvuissa vaikka koko perheen voimin. Pyhän Tuomaan kirkolla (Mielikintie 3) on myyjäiset Yhteisvastuukeräyksen hyväksi kello 11-13. Myytävänä on suolaista ja makeaa syötävää, laskiaispullia ja muita leivonnaisia, käsitöitä, arpoja sekä kirppistavaraa. 

 

Hiihtolomaviikon perjantaina kaikkia tanssin ja musiikin ystäviä kutsutaan kauppakeskus Valkeaan Saako luvan -tapahtumaan, jossa on useita tilaisuuksia eri kohderyhmille. Kello 15-17 Valkean Kesäkadulla on DJ Mesen luotsaama disko alakoululaisille. Kello 18-20 oululainen trubaduuri Eelis Saurio konsertoi nuorille. Konsertti järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin nuorisopalvelujen kanssa. Kello 21-23 tanssiyhtye Ässät tahdittaa tanssia aikuisemmalle väelle. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Halutessaan voi osallistua lattiabingoon Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.   Järjestelyistä vastaavat Oulun ev.lut. seurakunnat ja Oulun kaupungin nuorisopalvelut. 

 


Julkaistu 28.2.2019 

28.2.2019 14.34