Uutislistaukseen

Kansanlaulukirkot Koitelin Sahasaaressa ja Turkansaaressa

Sunnuntaina 8.7. kansanlaulujen tutut sävelet soivat kansanlaulukirkoissa Kiimingissä Koitelin Sahasaaressa (Koitelinkoskentie 456)  ja Turkansaaren kirkossa (Turkansaarentie 165).

 

Kuva Koitelinkoskelta kesäkuussa 2018

Kansanlaulukirkko on jumalanpalvelus, joka ammentaa musiikkinsa suomalaisesta kansanlauluperinteestä. Laulujen sanat ovat virsirunoilija Anna-Mari Kaskisen käsialaa.

 

Turkansaaressa laulaminen alkaa kello 12 ja mukana ovat pastori Jukka Joensuu ja kanttori Anna Kälkäjä. Koitelin kansanlaulukirkko käynnistyy kello 13 pastori Seija Helomaan ja kanttori Salla Kujalan johdolla.

 

Kansanlaulukirkot auttavat perheen pikkuväkeä tutustumaan juuriinsa ja toisaalta ikäihmisistä on mukavaa kuulla lapsuudesta tuttuja sävelmiä. Osallistujissa onkin yleensä monen ikäisiä ihmisiä.

 

Pastori Seija Helomaa kertoo, että Koitelin kansanlaulukirkko on vastaus seurakuntalaisten toiveisiin:

”Monet ovat toivoneet, että veisimme kansanlaulukirkon Koitelin koskien äärelle Sahasaareen. Toivottavasti väkeä tulee paljon paikalle, jotta laulumme kuuluu kosken pauhunkin yli. Koen, että tämä tapahtuma yhdistää sukupolvia, sillä olen saanut kansanlaulukirkoista hyvää palautetta rippikoululaisiltakin. Koitelin kauniin luonnon keskelle on helppo tulla myös pienten lasten kanssa.”

Tapahtumalla on säävaraus, ja mikäli sää sallii, kansanlaulukirkon päätteeksi paistetaan makkaroita Koitelinkosken nuotiopaikoilla.

 

Julkaistu 25.6.2018
Kuva Koitelinkoskelta, kuvaaja: Seija Helomaa

25.6.2018 13.57