• Munkkeja, simaa ja iloista hulinaa seurakuntien vapputapahtumissa

  23.4.2019 14.37

  Oulun ev.lut. seurakunnat järjestävät vapun aikaan useita tapahtumia, joissa pääsee nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta ja vappuherkuista. Koko perheelle suunnattuihin tapahtumiin voi osallistua Oulunsalossa ja Raatissa. Opiskelijoille ja nuorille aikuisille järjestetään oma ilottelu Raatin nuorisotalolla.
   
 • Yhteinen pöytä on katettu kiirastorstaina kauppakeskus Valkeaan - murretaan leipä yhdessä

  18.4.2019 10.00

  Tänään kiirastorstaina 18.4 kello 11-13 kauppakeskus Valkeassa on katettuna yhteinen pöytä, jonka ääreen voi istahtaa hetkeksi tai pidemmäksi aikaa keskustelemaan. Jokaiselle on tarjolla vastaleivottu tuore sämpylä ja alkoholitonta rypälejuomaa. Leipä on laktoositonta ja gluteeniton vaihtoehto on tarjolla. Tapahtuman järjestävät Oulun ev.lut. seurakunnat.
 • Pääsiäisenä kokoonnutaan yhteisen pöydän ääreen

  12.4.2019 11.26

  Oulun ev.lut. seurakunnissa vietetään pääsiäistä lukuisissa messuissa, jumalanpalveluksissa ja muissa tapahtumissa. Yhteisen pöydän ääreen tuleminen kuuluu pääsiäiseen. Keskiviikkona Pyhän Tuomaan kirkossa tarjotaan perinteinen juutalainen pääsiäisateria, kiirastorstain iltakirkoissa vietetään ehtoollista Jeesuksen viimeisen aterian muistoksi ja pääsiäisaamun koittaessa on iloisen juhla-aterian aika.
 • Piispa Jukka Keskitalon pääsiäistervehdys: Hämmennyksestä toivoon

  8.4.2019 13.37

  Hätääntyminen ja hämmennys ovat sanoja, jotka kuvaavat Jeesuksen ystävien reaktioita hänen haudallaan pääsiäisaamuna. Ymmällä olo vaihtui kuitenkin ylenpalttiseksi riemuksi.
 • Hiljaisella viikolla pohditaan mitä on olla ihminen

  8.4.2019 10.57

  Hiljaisella viikolla  seurakunnissa järjestetään iltakirkkoja ja musiikkitilaisuuksia. Intiön vanhassa kappelissa keskustellaan ihmisyydestä ja Oulun tuomiokirkko on avoinna hiljentymistä varten. 
 • Lasten muonamessussa on tarjolla nakkia ja muusia

  5.4.2019 10.10

  Pääsiäisen aikaan Oulun seurakunnissa on useita lapsille suunnattuja elämyksellisiä pääsiäistapahtumia, joihin on vapaa pääsy.
 • Simon Kyreneläinen -näytelmä vie Jeesuksen kärsimystien tapahtumiin

  3.4.2019 15.54

  Tuiran kirkossa (Myllytie 5) voi tulevana pääsiäisenä seurata Simon Kyreneläisen matkaa Jerusalemiin, missä hän joutuu kantamaan Jeesuksen ristiä Via Dolorosan kärsimystiellä. Viime vuonna ensiesityksensä saanut Simon, ristinkantaja -monologi on muokattu tänä keväänä kahden näyttelijän esitykseksi.
 • Ensi syksyn päiväkerho- ja pikkukouluryhmiin ilmoittautuminen on käynnissä

  1.4.2019 13.43

  Oulun ev.lut. seurakuntien ensi syksyn lasten päiväkerho- ja pikkukouluryhmiin voi ilmoittautua 30. huhtikuuta saakka. Päiväkerhoja järjestetään kaikissa Oulun ev.lut. seurakunnissa Oulun tuomiokirkkoseurakuntaa lukuun ottamatta. 
 • Oulun tuomiokirkossa lauletaan valon ja varjon lauluja

  29.3.2019 15.54

  Maanantai-iltana 8.4. kello 18 alkavassa Laulun voima -yhteislauluillassa Oulun tuomiokirkossa lauletaan yhdessä lauluja, jotka kertovat elämisen iloista, peloista ja vaivoista, rakkaudesta, askelten horjumisesta, valosta ja toivosta.
 • Rukoushetki Oulun tuomiokirkossa tänään perjantaina

  29.3.2019 13.55

  Oulun tuomiokirkossa järjestetään tänään perjantaina 29.3. kello 17.45-18.00 lyhyt rukoushetki, jossa kuullaan tuttuja lastenvirsiä.