Uutislistaukseen

IMG_4844Qstockissa2016_L.jpg

Seurakunnan teltta tarjoaa virtaa sielulle, ruumiille ja kännykälle

11.7.2017 09.35

Oulun ev.-lut. seurakunnat tarjoavat Qstockin festivaalikansalle leposijan ja häähumua tänäkin vuonna.

 

Oulun seurakuntien festariteltassa juhlija saa hetken hengähdystauon. Kirkon teltassa festariväki voi huokaista, nauttia raikasta vettä ja ladata puhelimen.

”Festarikansa on seurakuntaa”, muistuttaa Tuiran seurakunnan pastori Helena Paalanne. Ja luonnollisesti seurakunnan työntekijät ovat siellä missä seurakuntakin: Qstockin juhlahumussa on mukana pappeja, nuorisotyöntekijöitä ja vapaaehtoisia.


Naimisiin Qstockissa 

Festarihumussa on myös mahdollista mennä naimisiin käräjätuomarin tai papin vihkimänä. Pari voi myös uusia vihkivalansa festarialueella. Vihkipappeina Qstockissa toimivat Marika Huttu ja Anna-Maria Veijo.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä ev.lut. kirkon jäseniä. Kirkollinen vihkiminen on mahdollista myös silloin, kun toinen vihittävistä kuuluu johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan, ja toinen vihittävistä on rippikoulun käynyt ev.lut. kirkon jäsen.

Mukaan tarvitaan esteettömyystodistus, joka on hankittu viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä. Esteettömyystodistuksella varmistetaan, että parilla on oikeus mennä naimisiin. Todistuksesta tulee käydä ilmi kirkollisen vihkimisen edellytykset.

Oulun ev.lut. seurakunnissa avioliiton esteiden tutkintaa tehdään arkipäivisin kello 9–16 seurakuntien keskusrekisterissä, osoitteessa Isokatu 17, p. (08) 3161 310. Lisäksi Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon seurakunnissa avioliiton esteiden tutkinta voidaan tehdä myös seurakunnan kirkkoherranvirastossa. Esteettömyyslomakkeen voi tulostaa osoitteesta http://www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta ja palauttaa täytettynä keskusrekisteriin.

 

Kuva: Salla Autere
Julkaistu: 11.7.2017