Uutislistaukseen

Oulun seurakuntayhtymä aloittaa kyselytunnit

Oulun yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen 16.1. Kokouksessa päätettiin monista säännöistä, joita on päivitetty uuden heinäkuussa voimaan tulleen kirkkolain myötä. 

Kuvassa kirkkoherra pitää hartautta ja valtuutetut seuraavat sitä. Kuva Harriet Urponen

Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen alkuhartauden piti Haukiputaan vt. kirkkoherra Outi Pohjanen. Kuva: Harriet Urponen

Oulun seurakuntayhtymässä alkaa yhteisen kirkkovaltuuston kyselytunnit. Ensimmäinen kyselytunti on helmikuun kirkkovaltuuston kokouksen yhteydessä to 15.2. klo 16 ja kyselytunnit ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

Kyselytuntien tavoitteena on lisätä hallinnon avoimuutta ja tiedonkulkua viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä. Kyselytunnit antavat luottamushenkilöille mahdollisuuden kysyä johtavilta viranhaltijoilta ajankohtaisista asioista. Kysymykset jätetään kahta viikkoa ennen kyselytuntia. Helmikuun jälkeen seuraava kyselytunti on hallintosäännön mukaan syyskauden ensimmäisessä yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa.

– Kyselytunti on ensimmäinen laatuaan Oulun seurakuntayhtymän historiassa, yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi sanoo.

Oulun seurakuntayhtymässä on eletty muutoksen aikaa. Uuden 1.7. voimaan tulleen kirkkolain myötä on päivitetty paljon yhteisiä sääntöjä, joista yksi tärkeimmistä on uusi 1.1. käyttöönotettu hallintosääntö.

– Se selkeyttää päätöksenteko- ja valmisteluvastuita ja antaa ryhtiä yhtymän johtamiseen, Kiviniemi toteaa.

Kiviniemi on iloinen siitä, miten asiat menevät eteenpäin. Työhyvinvointikyselyssä henkilöstön esittämiin kehittämiskohteisiin on tartuttu ja asioiden edistämiseksi on ryhdytty toimeen.

– Niissä yksiköissä, joissa tulokset ovat keskiarvoa alempia, ollaan käynnistämässä prosesseja työhyvinvoinnin parantamiseksi. Näitä toimenpiteitä tullaan arvioimaan ja seuraamaan ja tehdään tarvittavia kohdennettuja kyselyjä asioiden etenemisen varmistamiseksi, Kiviniemi sanoo.

Työhyvinvointikyselyn tulokset osoittavat, että henkilöstö kokee työnsä merkitykselliseksi ja he tunnistavat työnsä tarkoituksen. Eniten kehitettävää on johtamisessa ja johtoryhmässä onkin laadittu toimenpidelista. Johtoryhmään kuuluu seurakuntien kirkkoherrat, yhtymäjohtaja ja palveluyksiköiden johtajat.

Oulun seurakuntayhtymän muodostavat alueella olevat seurakunnat, Haukiputaan, Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen, Oulunsalon ja Tuiran seurakunta sekä Oulun tuomiokirkkoseurakunta, joiden yhteisiä asioita hoidetaan seurakuntayhtymän palveluyksiköissä. Näitä ovat talous- ja it-palvelut, henkilöstöpalvelut, viestintäpalvelut, kiinteistöpalvelut, hautauspalvelut, seurakuntatyön erityispalvelut sekä Oulun aluekeskusrekisteri. Viidessä seitsemästä palveluyksiköstä on vaihtunut tai vaihtumassa johtava viranhaltija.

Lisätietoja:

Yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi p. 050 522 3285

 

Yhteinen kirkkovaltuusto 16.1.2023, kokouksen päätöksiä:

2 § Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi Oulun seurakuntayhtymän perussäännön. Siinä määritellään mm. yhtymään kuuluvat seurakunnat, niiden nimet ja kotipaikat sekä seurakuntayhtymän tehtävät.

3 § Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi Oulun seurakuntayhtymän taloussäännön. Sillä ohjataan talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelua ja sisältöä, omaisuuden hoitoa ja rahatointa, kirjanpitoa ja tilinpäätöstä sekä tilintarkastusta ja sisäistä valvontaa.

4 § Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi Oulun seurakuntayhtymän hautaustoimen ohjesäännön. Tässä säännössä määrätään haudoista, hautakirjanpidosta, haudan hoidolle asetetuista vaatimuksista, hautamuistomerkkien hyväksymisestä ja hautausmaalla noudatettavasta järjestyksestä.     

5 § Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi Oulun seurakuntayhtymän hautainhoitorahaston säännöt. Kyseinen rahasto on korvausta vastaan hoitoon otettujen hautojen hoitamista varten ja näistä haudanhoitosopimuksista pidetään myös rekisteriä. Haudanhoitorahaston omaisuutta hoidetaan erillään seurakunnan muusta omaisuudesta.

6 § Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi Oulun aluekeskusrekisterin johtosäännön. Sillä säädellään aluekeskusrekisteriin liittyneiden seurakuntien ja seurakuntayhtymän yhteistoimintaa.   

7 § Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi päivitetyn luottamushenkilöiden kokous- ja matkustussäännön.

8 § Yhteinen kirkkovaltuusto palautti valmisteluun arvioinnin johtokunnan asettamisen vuodelle 2024.

9 § Yhteinen kirkkovaltuusto merkitsi tiedoksi ja vahvisti korjauksen hautauspalvelumaksuihin 1.1.2024, kohta ulkopaikkakuntalainen. Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi 23.11.2023 hautauspalvelumaksut 1.1.2024 alkaen. Ulkopaikkakuntalaisen arkkuhautausmaksu on 525 euroa.

10 § Merkittiin tiedoksi Oulun seurakuntayhtymän työhyvinvointikyselyn kokonaistulokset 2023, joista uutisoitiin 14.12. yhteisen kirkkoneuvoston kokouksen jälkeen. Linkki uutiseen: Seurakunnan työntekijät voivat hyvin - Oulun seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

11 § Ilmoitusasiat:

Yhteisen kirkkovaltuuston kyselytunnit alkavat 15.2.

Tänään 16.1. oli hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärven viimeinen yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa hänen jäädessä ensin lomille helmikuun 12. päivä ja 1.5. eläkkeelle. Tuomo Vuontisjärvi kiitti yhteistyöstä luottamushenkilöitä ja seurakunnan työntekijöitä. Tuomo Vuontisjärven sijaisena toimii Sari Hirsikorpi.

12 § Kokouksen päätös  

Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen esityslista ja mahdolliset julkiset liitteet löytyvät verkkosivuiltamme www.oulunseurakunnat.fi/paatoksenteko. Lisätietoja kustakin käsiteltävästä asiasta voi kysyä esityslistasta näkyvältä esittelijältä.  

Kokoustiedotteen laati

Harriet Urponen
Harriet Urponen
Viestintäjohtaja
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

2024-01-16 20:06:00.0