Uutislistaukseen

Seurakunnan työntekijät voivat hyvin

Oulun yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui to 14.12. vuoden viimeiseen kokoukseen. Kokouksessa käytiin läpi muun muassa työhyvinvointikyselyn tulokset ja tehtiin myös monia sääntöjen päivityksiä. 

Kirkkoherra Juhani Lavanko oli viimeisessä yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa ennen eläkkeelle jäämistään...

Kirkkoherra Juhani Lavanko oli viimeisessä yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa ennen eläkkeelle jäämistään. Kuvassa Yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi ja kirkkoherra Juhani Lavanko. Kuvaaja: Harriet Urponen

Oulun seurakunnissa on tehty kolmen vuoden välein laaja työhyvinvointikysely. Viimeisimmän kyselyn tulokset käsiteltiin tänään yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa.

Yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi kertoo, että tuoreimman kyselyn tulosten mukaan seurakuntien ja seurakuntayhtymän työntekijät kokevat työnsä kirkossa merkitykselliseksi ja tunnistavat sen tarkoituksen.

– On ilo huomata työntekijöiden kokevan, että he suoriutuvat työtehtävistään hyvin. Tiimiesihenkilöt saivat myös paljon kiitosta siitä, miten he luottavat työntekijöiden kykyyn hoitaa asioita itsenäisesti, Kiviniemi sanoo.

Kiviniemen mukaan on yleisesti tutkitusti tiedossa, että merkityksellisyys, kokemus suoriutumisesta ja lähiesihenkilötyö ovat keskeisiä voimavaroja jaksamisen näkökulmasta.

– Kehitettävää meillä on ylätason johtamisessa. Olemme laatineet johtoryhmässä toimenpidelistan johtamisen kehittämiseksi ja ihmisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi päätöksenteossa. Kokonaisuutena työhyvinvointi on lisääntynyt, mistä olen todella iloinen, Kiviniemi sanoo.

Yhteisen kirkkoneuvoston asialistalla oli myös monia sääntöjen päivityksiä, esimerkiksi seurakuntayhtymän perussääntö, taloussääntö, hautaustoimen ohjesäännön, hautainhoitorahaston säännöt ja aluekeskusrekisterin johtosääntö. Nämä menevät vuoden ensimmäiseen yhteiseen kirkkovaltuustoon päätettäväksi.

Uuden heinäkuussa voimaan tulleen kirkkolain myötä Suomen seurakunnissa ja seurakuntayhtymissä on laajasti käyty läpi hallinnollisia säädöksiä. Niin myös Oulussa.

– Hyvä hallinto on monipuolisen toiminnan perusta. Sääntöjen uudistaminen on lisännyt vuorovaikutusta paitsi työntekijöiden myös luottamushenkilöiden kanssa ja yhteinen sävel löytyy paremmin, mitä enemmän käymme yhdessä strategista keskustelua.

Lisätietoja yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi p. 050-522 3285

Yhteisen kirkkoneuvoston pj. Petri Satomaa p. 040-574 7168

 

Kokouksen päätökset:

§ 202 Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi 2023 työhyvinvointikyselyn kokonaistulokset

§ 203-207 Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy päivitetyt säännöt, jotka ovat voimassa 1.1.2024 alkaen: 

  • Seurakuntayhtymän perussääntö
  • Oulun seurakuntayhtymän taloussääntö
  • Hautaustoimen ohjesääntö
  • Hautainhoitorahaston säännöt
  • Aluekeskusrekisterin johtosääntö ja
  • Luottamushenkilöiden kokous- ja matkustussääntö

§ 209 Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se asettaa arvioinnin johtokunnan vuodelle 2024.

§ 210 Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi talousarvion täytäntöönpano-ohjeet vuodelle 2024.

§ 211 Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi 23.11.2023 hautauspalvelumaksut 1.1.2024 alkaen. Taulukkoon, kohtaan arkkuhautausmaksu, ulkopaikkakuntalainen (ykn § 178) on tullut väärä voimassa oleva hinta. Korotuksen jälkeen uusi hinta on 525 euroa.

§ 212 Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi kiinteistösihteerin pysyväisluonteiseen työsuhteeseen Kati Sulosen, sijoituspaikkana kiinteistöpalvelut. Varalle valittiin Heli Hanhela.

§ 213 Yhdelle perheneuvojalle myönnettiin sivutoimilupa.

§ 214 Karjasillan seurakunnan kirkkoherran palkaksi 1.1.2024 alkaen päätettiin vaativuusryhmä K40, jolloin kokonaispalkka on noin 6383,75 eur / kk. Peruspalkkaa voidaan arvioida KirVESTES:n mukaisesti 6–12 kuukauden jälkeen työhön ryhtymisestä. 

§ 215 Yhteinen kirkkoneuvosto päätti seurakuntayhtymän palveluyksiköiden johtavien viranhaltijoiden ja johdon yksikön työntekijöiden suorituslisistä

§ 217 Asialista yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa 16.1.2024                             -

§ 218 Ilmoitusasiat  

§ 219 Kokouksen päätös  

Tiedottajana kokouksessa

Harriet Urponen
Harriet Urponen
Viestintäjohtaja
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

Thu Dec 14 22:29:00 EET 2023