Uutislistaukseen

Se löytyi Tuiran seurakunnassa!

Tuiran seurakunta on mukana valtakunnallisessa Se löytyi -mediamissiossa syksyllä 2022. Kyseessä on valtakunnallinen mediakampanja, joka tehdään yhteistyössä eri kristillisten järjestöjen, kirkkokuntien, herätysliikkeiden ja yksittäisten kristittyjen toimesta. Mediamission kampanjatunnus ja slogan on ”Se löytyi”. Sadat seurakunnat ja järjestöt ottavat osaa kuukauden mittaiseen mediakampanjaan, jonka aikana pyritään viestimään evankeliumista suomalaisille useiden tapahtumien ja tempauksien välityksellä.

Kuvassa Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen ja seurakuntapastori Ulla Rissanen

Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen ja seurakuntapastori Ulla Rissanen toivottavat kaikki mukaan Tuiran Se löytyi -tapahtumiin

Missio näkyy mediassa monin tavoin aikavälillä 19.9.-16.10.2022 sekä Tuiran osalta vielä varsinaisen tapahtuman jälkeen. Tuiran seurakunnan Se löytyi -mediamissio tähtää luomaan mahdollisuuksia henkilökohtaisiin kohtaamisiin ja kiinnittää huomiota yhteyden kokemiseen sekä hengellisesti että ihmisten välillä.

”Ihmisen psyykeen ensimmäinen perustarve on tarve yhteyteen. Tulemme pohtimaan syksyllä mitä löytyy, kun ihminen kasvaa kristittynä ja elää yhteydessä Jumalaan. Olemme rakentaneet Tuiran kirkkoon Missio 2022 syksyn kunniaksi matalan kynnyksen tapahtumia, minne on helppo tulla.”, kertoo Tuiran seurakuntapastori ja missiovastaava Ulla Rissanen.

Tuiran seurakunta järjestää muun muassa sunnuntaina 9.10. Majataloillan Pyhän Tuomaan kirkolla, jossa on puhumassa Pekka Simojoki, Sami Asp sekä nuori ja innostava puhuja Virosta; Joel Reinaru. Perjantaista lauantaihin 14.–15.10. Limingantullin Tullisalissa vietetään maakunnallista tapahtumaa nuorten illan sekä perheiden ja lasten juhlien muodossa. Toivon lauantai -illat 17.9, 8.10, 19.11, 10.12. Tuiran kirkossa tarjoilevat innostavia puheenvuoroja, musiikkia sekä yhteisiä rukouksia iltateen kera. Kattava tapahtumaluettelo on nähtävissä Tuiran seurakunnan nettisivuilla

Merkitys innosti mukaan Se löytyi -missioon

Tuiran Se löytyi -missio on suunnattu erityisesti heille, jotka eivät ole löytäneet yhteyttä kirkkoon tai omaa paikkaa seurakunnasta. Kampanja pyrkii saamaan yhteyden ihmisiin, jotka kokevat etäisyyttä Jumalaan tai miettivät onko Jumalalla jotain sanottavaa heille.

”Pohdimme Tuirassa paljon mikä on tärkein asia, minkä haluamme välittää Se löytyi -kampanjan kautta ja tulimme siihen tulokseen, että se on täsmälleen sama viesti, mitä me ihan seurakunnan toiminnassakin haluamme välittää. Minua innosti lähteä mukaan missioon, sillä olemme miettineet paljon Tuiran seurakunnassa, miten voimme viestiä kirkon ikiaikaista sanomaa raikkaalla, nykyihmiselle sopivalla tavalla.” sanoo Ulla Rissanen.

Ulla kertoo, että tutkimusten valossa moni suomalainen miettii elämän tarkoitusta. Niin myös hän on pohtinut. Ulla sai kasvaa kristittynä ja oppia tuntemaan millaista on tuntea syvä yhteys oman itsensä, ympäröivien ihmisten ja Jumalan kanssa.

”Kristinuskon myötä olen kokenut, että elämälleni on tullut merkitys ja voin ottaa minulle annetut lahjat käyttöön. Myös kaikella kivuilla, joita kannan sisälläni, on merkitys. Kaikki elämän haaksirikot voivatkin koitua minun parhaakseni. Minulla ja elämälläni on oma paikka tässä yhteiskunnassa ja pääsen liittymään toisiin ihmisiin. Uskon myötä sain elämääni uusia näkökulmia ja tarkoituksia, joiden olemassaolosta en ennen tiennyt mitään.” jatkaa Rissanen.

Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen tapaa seurakuntatyönsä kautta monenlaisia ihmisiä. Hän haluaa tavoittaa myös seurakunnan ulkopuolelle jääneet.

”Me kaikki olemme erilaisia ja juuri sen vuoksi jokainen ihminen on tärkeä. Monella on ollut vastoinkäymisiä elämässä, moni kaipaa toista ihmistä ja seuraa. Joku kaipaa yhteistä jakamista, osallistumista tai merkityksellistä tekemistä. Toinen pohtii, mikä merkitys elämälläni on ja kenties kuuleeko Jumala todella minua.” sanoo Niilo Pesonen ja toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan Tuiran Se löytyi -tapahtumiin.

”Tuiran seurakunta on mukana Se löytyi -kampanjassa, koska sen kautta voimme kutsua erityisesti niitä ihmisiä seurakuntaan, jotka kaipaavat yhteyttä toisiin ihmisiin ja Jumalaan, mutta joille kynnys on syystä tai toisesta ollut toistaiseksi liian korkea,” Pesonen jatkaa.

Missio Oulu – kristittyjen yhteinen uusi Facebook -sivu

Missio OuluLinkki avautuu uudessa välilehdessä on uusi Facebook -sivu kaikille Oulun seudulla asuville kristityille. Sivu on luotu Mediamissio 2022 -tapahtuman viestintäkanavaksi, mutta ajatus on, että kristittyjen yhteys voisi tapahtuman jälkeenkin jatkua vilkkaana ja rakentavana sivuston kautta.

Missiovastaava Ulla Rissanen iloitsee uudesta yhteistyöstä tapahtuman myötä.

”Löytyköön tämä Facebook -sivu meille kristityille yhteiseksi kanavaksi. On suuri ilo tulla yhteen Jumalan perheväkenä eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa ja jakaa yhteistä uskoa. Tulkaa kristityt mukaan missioon, fyysiseen tapahtumaan ja Facebookiin”, Ulla Rissanen kutsuu.

Lisätietoa: Seurakuntapastori Ulla Rissanen, ulla.rissanen@evl.fi, p. 040 537 4673

19.9.2022 10.00