Se löytyi -mediamissio Tuiran seurakunnassa

Mediamissio 2022 -kampanja on valtakunnallinen mediakampanja, joka tehdään yhteistyössä eri kristillisten järjestöjen, kirkkokuntien, herätysliikkeiden ja yksittäisten kristittyjen toimesta. Mediamission kampanjatunnus ja slogan on ”Se löytyi”. Sadat seurakunnat ja järjestöt ottavat osaa kuukauden mittaiseen mediakampanjaan, jonka aikana pyritään viestimään evankeliumista suomalaisille useiden tapahtumien ja tempauksien välityksellä.

Tuiran seurakunta on mukana valtakunnallisessa Se löytyi -mediamissiossa syksyllä 2022. Missio näkyy mediassa monin tavoin aikavälillä 19.9.-16.10.2022 sekä Tuiran osalta vielä varsinaisen tapahtuman jälkeen. Tuiran seurakunnan Se löytyi -mediamissio tähtää luomaan mahdollisuuksia henkilökohtaisiin kohtaamisiin ja kiinnittää huomiota yhteyden kokemiseen sekä hengellisesti että ihmisten välillä.

”Ihmisen psyykeen ensimmäinen perustarve on tarve yhteyteen. Tulemme pohtimaan syksyllä mitä löytyy, kun ihminen kasvaa kristittynä ja elää yhteydessä Jumalaan. Olemme rakentaneet Tuiran kirkkoon Missio 2022 syksyn kunniaksi matalan kynnyksen tapahtumia, minne on helppo tulla.”, kertoo Tuiran seurakuntapastori ja missiovastaava Ulla Rissanen.

 

Tuiran seurakunnan missio-tapahtumat

Lauantai 3.9.

Valtakunnallinen koulutus- ja valmennus webinaari kello 9–15, jota seurataan yhdessä striimin kautta Pyhän Tuomaan kirkolla. Ota mukaan omat eväät, kahvit keitetään yhdessä!

Maanantai 5.9.

Innostu Missiosta -ilta Tuiran kirkossa kello 18. Mukana Ari Talja Mission pääkallopaikalta, musiikista vastaavat Kartanonlaulajat ja Lady 3R.

Perjantai-sunnuntai 9.–11.9.

L10T -koulutus Tuiran kirkolla. Tervetuloa mukaan L10T-viikonloppuun, joka perustuu Luukkaan evankeliumin 10. lukuun. L10T rohkaisee osoittamaan Jumalan rakkautta arjessa ja kutsumaan toisia hyvän Jumalan yhteyteen. Yksinkertaiset ja käytännölliset askelet auttavat kristittyjä elämään uskoaan todeksi luontevalla ja innostavalla tavalla. L10T on Se löytyi – Mediamissioon 2022 valmentava koulutus. Tervetuloa mukaan innostumaan ja etsimään omaa paikkaasi Missiossa!

Torstai 15.9.

Yhteiskristillinen rukousilta Vapaakirkkolla kello 18 osoitteessa Kirkkokatu 34.

Lauantai 17.9.

Toivon lauantai-ilta Tuiran kirkossa kello 17. Illassa tarjoillaan musiikkia, innostava puheenvuoro, yhteinen rukous ja iltatee. Musiikista vastaa Hehku-bändi.

Perjantai 30.9.

Hiljaisuuden ilta kello 18. Tervetuloa levähtämään ja rauhoittumaan hiljaisuuden iltaan Tuiran kirkolle iltateen kera. Ilta alkaa lyhyellä johdattelulla hiljaisuuteen. Lue lisää.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lauantai 8.10.

Toivon lauantai-ilta Tuiran kirkossa kello 17. Illassa tarjoillaan musiikkia, innostava puheenvuoro, yhteinen rukous ja iltatee. Musiikista vastaa Hehku-bändi.

Sunnuntai 9.10.

Majataloilta Pyhän Tuomaan kirkolla kello 16 alkaen. Mukana Pekka Simojoki, Sami Asp, ja Joel Reinaru, nuori ja innostava puhuja Virosta
Klo 17.45 kahvitarjoilu
Klo 18.30 alkaen Rukousseminaari, Jukka Jämsen

Perjantai-lauantai 14.–15.10.

Se Löytyi -maakunnallinen tapahtuma Tullisalissa (Limingantulli) 
Pe klo 19–21 Nuorten ilta
La klo 15 Perheiden ja lasten juhla
La klo 18 Iltajuhla

Lauantai-sunnuntai 29.-30.10.

Aikuisirippikoulu. Aikuisrippikouluryhmä on paikka sinulle, joka haluat pohtia uskoa ja sen kysymyksiä yhdessä toisten kanssa. Ryhmä on avoin kaikille oululaisille. Lisää tietoa täällä: Aikuisrippikoulu - Oulun seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Perjantai-sunnuntai 4.-6.11.

Oulugospel-viikonloppu. Suomen vanhimpiin gospeltapahtumiin kuuluva festivaali täyttää 40 vuotta. Tarkempi ohjelma täällä: Oulugospel - Oulun seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lauantai 19.11.

Toivon lauantai-ilta Tuiran kirkossa kello 17. Illassa tarjoillaan musiikkia, innostava puheenvuoro, yhteinen rukous ja iltatee. Musiikista vastaa Hehku-bändi.

 

Lauantai 10.12.

Toivon lauantai-ilta Tuiran kirkossa kello 17. Illassa tarjoillaan musiikkia, innostava puheenvuoro, yhteinen rukous ja iltateet. Musiikista vastaa Hehku-bändi.

 

Muut Se löytyi! -tapahtumat:

Rentoraamis joka toinen torstai keskustan seurakunnan Apila-tilassa. Matalan kynnyksen raamattupiiri nuorille aikuisille ja aikuisille

Iltamessu sunnuntai-iltaisin Tuiran kirkossa klo 18. Kotoisa ja syvällinen messu nuorille aikuisille 

Elossa -kahvila noin kerran kuussa Keskustan seurakuntatalolla 2.9., 7.10. ja 9.12. Rentoa yhdessä oloa ja iltapalaa.

 

Merkitys innosti mukaan Se löytyi -missioon

Tuiran Se löytyi -missio on suunnattu erityisesti heille, jotka eivät ole löytäneet yhteyttä kirkkoon tai omaa paikkaa seurakunnasta. Kampanja pyrkii saamaan yhteyden ihmisiin, jotka kokevat etäisyyttä Jumalaan tai miettivät onko Jumalalla jotain sanottavaa heille.

”Pohdimme Tuirassa paljon mikä on tärkein asia, minkä haluamme välittää Se löytyi -kampanjan kautta ja tulimme siihen tulokseen, että se on täsmälleen sama viesti, mitä me ihan seurakunnan toiminnassakin haluamme välittää. Minua innosti lähteä mukaan missioon, sillä olemme miettineet paljon Tuiran seurakunnassa, miten voimme viestiä kirkon ikiaikaista sanomaa raikkaalla, nykyihmiselle sopivalla tavalla.” sanoo Ulla Rissanen.

Ulla kertoo, että tutkimusten valossa moni suomalainen miettii elämän tarkoitusta. Niin myös hän on pohtinut. Ulla sai kasvaa kristittynä ja oppia tuntemaan millaista on tuntea syvä yhteys oman itsensä, ympäröivien ihmisten ja Jumalan kanssa. 

”Kristinuskon myötä olen kokenut, että elämälleni on tullut merkitys ja voin ottaa minulle annetut lahjat käyttöön. Myös kaikella kivuilla, joita kannan sisälläni, on merkitys. Kaikki elämän haaksirikot voivatkin koitua minun parhaakseni. Minulla ja elämälläni on oma paikka tässä yhteiskunnassa ja pääsen liittymään toisiin ihmisiin. Uskon myötä sain elämääni uusia näkökulmia ja tarkoituksia, joiden olemassaolosta en ennen tiennyt mitään.” jatkaa Rissanen.

Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen tapaa seurakuntatyönsä kautta monenlaisia ihmisiä. Hän haluaa tavoittaa myös seurakunnan ulkopuolelle jääneet.

”Me kaikki olemme erilaisia ja juuri sen vuoksi jokainen ihminen on tärkeä. Monella on ollut vastoinkäymisiä elämässä, moni kaipaa toista ihmistä ja seuraa. Joku kaipaa yhteistä jakamista, osallistumista tai merkityksellistä tekemistä. Toinen pohtii, mikä merkitys elämälläni on ja kenties kuuleeko Jumala todella minua.” sanoo Niilo Pesonen ja toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan Tuiran Se löytyi -tapahtumiin.

”Tuiran seurakunta on mukana Se löytyi -kampanjassa, koska sen kautta voimme kutsua erityisesti niitä ihmisiä seurakuntaan, jotka kaipaavat yhteyttä toisiin ihmisiin ja Jumalaan, mutta joille kynnys on syystä tai toisesta ollut toistaiseksi liian korkea.”, Pesonen jatkaa.

 

Missio Oulu – kristittyjen yhteinen uusi Facebook -sivu 

Missio OuluLinkki avautuu uudessa välilehdessä on uusi Facebook -sivu kaikille Oulun seudulla asuville kristityille. Sivu on luotu Mediamissio 2022 -tapahtuman viestintäkanavaksi, mutta ajatus on, että kristittyjen yhteys voisi tapahtuman jälkeenkin jatkua vilkkaana ja rakentavana sivuston kautta. 

Missiovastaava Ulla Rissanen iloitsee uudesta yhteistyöstä tapahtuman myötä. 

”Löytyköön tämä Facebook -sivu meille kristityille yhteiseksi kanavaksi. On suuri ilo tulla yhteen Jumalan perheväkenä eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa ja jakaa yhteistä uskoa. Tulkaa kristityt mukaan missioon, fyysiseen tapahtumaan ja tänne Facebookiin”, Ulla Rissanen kutsuu. 

Lisätietoa: Seurakuntapastori Ulla Rissanen, [email protected], p. 040 537 4673

 

Katso Se löytyi Missio 2022 soittolista YouTubessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä