Uutislistaukseen

Pateniemenrannan uudelle seurakuntakodille kaivataan nimiehdotuksia  

Tuiran seurakunta ottaa käyttöön uuden tilan Pateniemenrannassa 1. helmikuuta. Nimikilpailu on käynnissä verkkosivullamme.

Kesäinen havainnekuva uudesta Pateniemenrannan seurakuntakodista, joka sijaitsee K-kaupan yhteydessä.

Havainnekuvassa Pateniemenrantaan K-kaupan yhteyteen avautuva uusi seurakuntakoti, joka otetaan käyttöön 1. helmikuuta.

Lähes 300 neliön suuruinen seurakuntakoti sijaitsee Keskon vuokratilassa, K-kaupan yhteydessä, osoitteessa Pateniemenranta 3. Seurakuntakoti sijoittuu liikekiinteistön länsipäätyyn ja sinne on oma erillinen sisäänkäynti.

Samalla Tuiran seurakunta luopuu Parkettitiellä sijaitsevasta Palokan seurakuntakodin vuokratilasta. Muutoksen myötä toiminta siirtyy entistä tilavampaan ja toimivampaan ympäristöön, jonka suunnittelussa on kuultu sekä seurakuntalaisten että työntekijöiden toiveita. Uusi seurakuntakoti mahdollistaa monenlaisen tekemisen ateriatoiminnasta, perhejuhliin ja jumalanpalveluksiin. Myös lasten harrastusryhmät, kuten partiotoiminta, on huomioitu suunnittelussa.  

 

Nimikisa käynnissä verkossa 

Tuiran seurakunta toivoo saavansa seurakuntakodille nimiehdotuksia ja samalla myös tilan käyttöön liittyviä ideoita. Nimikilpailuun voi osallistua 14. helmikuuta saakka Oulun seurakuntien verkkosivuilla: www.oulunseurakunnat.fi/nimikilpailu. Nimikilpailun raati valitsee ehdotuksista voittajan ja palkitsee voittajaidean esittäjän retkirepulla. Mikäli useampi henkilö ehdottaa samaa nimeä, palkinnon saaja arvotaan heidän keskuudestaan.   

”Haluamme kehittää toimintaamme yhteistyössä alueen ihmisten kanssa, ja toivomme, että tilasta tulee yhteinen kokoontumispaikka, jossa ihmiset viihtyvät. Kaikki tilojen käyttöön liittyvät toiveet ja ideat ovat erittäin tervetulleita”, kertoo Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen

Nimikilpailun voittaja selviää maaliskuun lopulla. 27. maaliskuuta järjestetään uuden seurakuntakodin käyttöönottojuhla, mikäli koronatilanne sen sallii.  Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo vihkii seurakuntakodin messun yhteydessä sakraalitilaksi, minkä jälkeen siellä voidaan järjestää jumalanpalveluksia.  
 

 

Julkaistu 19.1.2022 

19.1.2022 09.46