Uutislistaukseen

Kuva DuoSineraaria_kuvaaja Tuukka Nygård.jpg Duo Sineraarian kamarimusiikkikonsertti kuullaan Haukiputaan kirkossa torstaina 5. elokuuta.

Kesäkonserttien sarja soi elokuun loppuun saakka  

9.7.2021 14.38

Oulun seurakuntien kesäkonserttisarjassa on tarjolla monipuolisia musiikkielämyksiä koko kesän ajan eri puolilla Oulua.  Urku- piano- ja laulumusiikin lisäksi konserteissa kuullaan muun muassa kitaran, kanteleen ja harmonikan säveliä. Heinäkuun aikana ohjelmassa on myös yhteislaulutilaisuuksia.

Torstaina 5.8. kello 20 Haukiputaan kirkossa esiintyy kamarimusiikkikokoonpano Duo Sineraaria, jonka muodostavat sopraano Viena Yrjänä ja kitaristi Hanna-Kerttu Sarsila (kuvassa). Kesäillan sävelhartauden musiikki vie kuulijan aistimaan kesäyötä, luontoa, rakkautta ja kaipausta.  

Oulun Taiteiden Yön aikaan torstaina 12.8. kello 21 Oulun tuomiokirkossa voi nauttia barokkimusiikista barokin aikakaudelle (1600- ja 1700-luvuille) ominaisilla soittimilla tulkittuna. Konsertissa musisoi oululainen Barokkiyhtye Fides. Kokoonpanoon kuuluvat Kati Valkama (viola da gamba), Kari Suvilehto (arkkiluuttu), Kaisa Komulainen (barokkisello) ja Johanna Leponiemi (barokkiviulu). Noin tunnin mittainen konsertti järjestetään yhteistyössä Oulun vanha musiikki ry:n kanssa. Ohjelmassa on kappaleita säveltäjiltä: Marin Maraisais, Benedetto Marcello, Abel, Georg Philipp Telemann ja Johannes Schenk.  

22. elokuuta konserttisarja siirtyy nykypäivän aikavyöhykkeelle, kun Tuiran kirkossa järjestetään kahden tuotteliaan laulaja-lauluntekijän Tommi Kaleniuksen ja Ninni Poijärven yhteiskonsertti. Kesäkonserttien sarjan  päättää torstaina 26. elokuuta Eeva Maija Sorvarin johtama Aava- ja Illusia -kuorojen sekä urkuri Salla Kujalan yhteisesiintyminen Haukiputaan seurakuntakeskuksessa.  

Kaikkiin kesämusiikkitapahtumiin on vapaa pääsy. Osaan konserteista on viiden tai kymmenen euron käsiohjelmamaksu. Kesämusiikkitarjontaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/kesamusiikkia

 

Julkaistu 9.7.2021

Kuvassa:  Haukiputaan kirkossa elokuussa esiintyvä kamarimusiikkikokoonpano Sineraaria. Kuvaaja: Tuukka Nygård