Uutislistaukseen

Koronatilanne vaikuttaa Oulun seurakuntien toimintaan

8.3.2021 08.30

Viranomaisten määrittämät koronarajoitukset ovat voimassa 25.4.2021 saakka.

Tänä aikana Oulun seurakunnissa järjestetään pääosin vain virtuaalitapahtumia. Seuraa yksittäisten tapahtumien tilannetta tapahtumakalenterista.

Jumalanpalvelukset lähetetään Virtuaalikirkon tai nettiradiolähetyksen  kautta ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Suuremmissa kirkoissa voidaan kuitenkin henkilörajoitusten suhteen soveltaa ns. sektorimallia, jolloin jumalanpalvelukseen tai kirkolliseen toimitukseen voi osallistua rajoituksia suurempi määrä seurakuntalaisia. Tämä perustuu siihen, että nämä henkilöryhmät pidetään koko tilaisuuden ajan erillään toisistaan. 

Kirkollisten toimitusten, kuten kasteen, vihkimisen ja hautaan siunaamisen osalta noudatetaan 10 henkilön osallistujarajoitusta. Mukana voivat olla lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin 10 henkilön rajan. Osallistujamäärää voidaan katsoa tapauskohtaisesti. Tarkemmat tiedot saat oman seurakuntasi kirkkoherranvirastosta.

Kerhot ja muu seurakuntien toiminta sekä leirit on peruttu, lukuun ottamatta alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten toimintaa.

Seurakunnat noudattavat tarkasti viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia toiminnassaan.

Kirkkoherranvirastot ja palveluyksiköt palvelevat vain puhelimitse ja sähköpostilla.

> Tulevat lähetykset verkossa ja radiossa

> Puhelinnumerot keskustelua varten