Uutislistaukseen

Oulun seurakuntayhtymä varautuu koronavirukseen

Oulun seurakuntayhtymässä seurataan koronatilannetta ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan seurakuntayhtymän verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Tapahtumia perutaan tarvittaessa. Valtioneuvoston linjaus on, että kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat tulisi perua. Koko maassa suositellaan välttämään julkisia kokoontumisia 31. toukokuuta saakka.  

Oulun tuomiokirkon torni

Myllyojan seurakuntatalon tämäniltainen Iskelmäseurat -tapahtuma on päätetty siirtää myöhempään ajankohtaan. Oulun seurakuntien rippileirit pyritään pitämään suunnitelmien mukaan eikä niitä ei ole toistaiseksi peruttu tai siirretty. 

- Oulun seurakuntayhtymän valmiustyöryhmä seuraa tilannetta ja kartoittaa tilannetta seurakunnissa, kertoo Oulun seurakuntayhtymän
yhtymäjohtaja Pekka Asikainen

Seurakuntayhtymän seurakuntiin on jo aiemmin linjattu, että ei kätellä tai halata. Seurakunnissa huomioidaan THL:n ja muiden terveysviranomaisten ohjeet. Myös muiden tapahtumia ja toimintaa järjestävien tahojen, kuten Oulun kaupungin, päätöksiä seurataan.

- Jos tilanne vaatii, niin esimerkiksi kerhotoiminnan peruminen voi tulla ajankohtaiseksi, Asikainen toteaa.

Seurakuntalaisia pyydetään harkitsemaan osallistumistaan seurakuntien tapahtumiin, jos on lähiaikoina saapunut epidemia-alueelta, epäilee olleensa kontaktissa koronavirukseen sairastuneen kanssa tai jos hänellä itsellään on mahdollisesti koronavirukseen viittavia oireita.

Jos joutuu jäämään kotiin, voi esimerkiksi jumalanpalvelukseen osallistua radion, television tai Internetin kautta. Jumalanpalveluksia voi seurata osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi ja www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkko.

 

Julkaistu 12.3.2020 klo 17.40

 

YLEISIÄ OHJEITA: 

 

Valtioneuvoston 12.3. antama ohjeistus koronavirusepidemian torjuntaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkohallituksen yleisohjeet seurakunnilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Oulun hiippakunnan koronavirustilanteeseen liittyvä ohjeistus seurakunnilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

12.3.2020 17.27