Tuiran kirkon iltamessua tuunataan yhteisölliseksi

15.5.2019 12.21

2015_11 Tuiran kirkko_netti_S.jpg Tuiran kirkossa pidetään iltamessu joka sunnuntai kello 18 alkaen. Jatkossa messua on tarkoitus kehittää nykyistä yhteisöllisempään suuntaan. Kuva: Sanna Krook

Tuiran kirkon sunnuntaisin pidettävää iltamessua halutaan kehittää nykyistä yhteisöllisempään suuntaan, ja kuunnella asiassa seurakuntalaisten toiveita. Aiheesta innostuvia kutsutaan keskustelemaan ja antamaan palautetta Tuiran kirkkoon (Myllytie 5) sunnuntaina 26. toukokuuta. Keskustelu tapahtuu iltapalan yhteydessä kello 18 alkavan messun jälkeen.

Tuiran kirkossa on pidetty iltamessuja sunnuntaisin syksystä 2002 lähtien, ja ne ovat keränneet hyvin väkeä. Iltamessu kestää enintään 45 minuuttia, ja siinä noudatetaan viikkomessun lyhyttä kaavaa, joka sisältää ehtoollisjumalanpalveluksen keskeiset osat.
 
"Monelle ilta-aika on osoittautunut sopivaksi ajaksi jumalanpalvelukseen osallistumiselle. Toiveemme on, että iltamessu voisi entisestään kasvattaa suosiotaan, uudet ihmiset löytäisivät sen ja halukkaat seurakuntalaiset voisivat toimia sopivissa palvelutehtävissä,” kirkkoherra Niilo Pesonen kertoo.
 
Ensi elokuusta lähtien iltamessun toteutuksesta on tarkoitus sopia etukäteen seurakuntalaisten kanssa ja jakaa tehtäviä niille, jotka haluavat olla siinä mukana. Messuun voi kuitenkin aina tulla pelkästään rauhoittumaan ja pysähtymään.
 
Musiikkia tullaan kehittämään virsien laulamisesta enemmän muun hengellisen musiikin suuntaan, jolloin säestyksestä vastaa bändi. Iltamessun jälkeen iltatee tarjoaa jatkossa kohtaamispaikan, johon voi halutessaan jäädä seurustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia muiden kanssa.

 

Julkaistu 15.5.2019

« Uutislistaukseen