Munkkeja, simaa ja iloista hulinaa seurakuntien vapputapahtumissa

23.4.2019 14.37

Eve_ja_ossi_promo_jani_laukkanen_05_web_S.jpg Gospel-duo Eve & Ossi esiintyy opiskelijoiden ja nuorten aikuisten vappujuhlassa Raatin nuorisotalolla tiistaina 30. huhtikuuta. Maksuton tapahtuma alkaa kello 19. Kuva: Jani Laukkanen

Oulun ev.lut. seurakunnat järjestävät vapun aikaan useita tapahtumia, joissa pääsee nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta ja vappuherkuista. Koko perheelle suunnattuihin tapahtumiin voi osallistua Oulunsalossa ja Raatissa. Opiskelijoille ja nuorille aikuisille järjestetään oma ilottelu Raatin nuorisotalolla.
 

Vappuaattona tiistaina 30. huhtikuuta Pyhän Anderaan kirkkoon (Sulkakuja 8) avataan munkkikahvila kello 10–13 Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Sieltä voi ostaa tuoreita munkkeja myös kotiin käteismaksulla. Munkkimestareina toimivat Ammattiopisto Luovin opiskelijat.

Oulunsalon seurakunnan Toimitalolla (Vattukuja 2) järjestetään vappuaattona kello 15–19 taikaa ja tekemistä lapsille ja lapsenmielisille. Yläsalissa voi seurata taikuri Roopen esityksiä kello 16, 17 ja 18. Herkkusuille myydään kuumia makkaroita pihagrillistä ja munkkeja kahviosta. Pikkurahalla voi osallistua onnenpyörään, kasvomaalaukseen, arvauskisaan ja askarteluun. Tapahtuman tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuukeräykseen.

Raatin nuorisotalolla (Raatintie 7) vietetään vappuaattona opiskelijoiden ja nuorten aikuisten vappujuhlaa kello 19 alkaen. Oulun ev.lut. seurakuntien ja kristillisten järjestöjen toteuttamassa maksuttomassa tapahtumassa nautitaan rennosta vapputunnelmasta siman ja munkkien kera. Illan musiikista vastaa gospel-duo Eve & Ossi.

Vappupäivänä keskiviikkona ensimmäinen toukokuuta Raatin nuorisotalossa ja sen ympäristössä järjestetään supersuosittu Koko perheen vappu kello 10–14. Siellä pääsee seuraamaan nukketeatteriesityksiä, joita näytetään puolen tunnin välein kello 10.30 alkaen. Perinteeksi muodostuneessa vappuhulinassa on tarjolla mm. arvontaa, ongintaa, onnenpyörä ja monenlaisia pelejä. Kahvioissa myydään suolaista ja makeaa purtavaa. Nuorisotalon pihalla voi jutella koulupoliisin kanssa ja tutustua palo- sekä poliisiautoon. Oulu Skydive Center esittää laskuvarjohyppynäytöksen kello 10.45. Tapahtumasta kertyneet tulot käytetään partion, lähetysryhmien, kerhonohjaajien ja nuorten bändien tukemiseen.

Vappupäivänä Keskustan seurakuntatalossa (Isokatu 17) on avoinna Vappukeidas kello 11–14. Sieltä voi ostaa lohi- ja kasviskeittolounaan sekä munkkeja ja simaa myös kotiin. Myyjäispöydät notkuvat käsitöitä ja arpoja, joiden tuotto menee Oulun seurakuntien lähetystyön hyväksi.

 

Julkaistu 23.4.2019

 

« Uutislistaukseen