Uutislistaukseen

Miesten lauantaissa käsitellään Suomen sotavuosien vaiheita

Miesten lauantai -tapahtumaa vietetään 9.2. Tuiran kirkolla (Myllytie 5) alkaen kello 9. Tapahtumassa luennoi Suomen Ilmavoimissa palvellut kapteeni, hävittäjälentäjä Olli Seppänen aiheenaan "Ratkaisevia käänteitä Suomen sodissa – sattumia vai ihmeitä”. 

 

Olli Seppänen

Olli Seppänen puhuu Miesten lauantaissa Tuiran kirkossa 9. helmikuuta. Kuva: Heli Karhumäki

Luento käsittelee Suomen sotavuosien vaiheita, kuinka ne vaikuttivat ihmisten elämään ja lähensivät heidän suhdettaan Jumalaan. 
 

Tilaisuus alkaa kello 9 aamuhartaudella, jonka toimittaa kirkkoherra Niilo Pesonen. Olli Seppäsen alustuksen jälkeen tarjolla on kahvit ja yhteistä keskustelua päivän aiheesta. Miesten lauantain päätteeksi kello 11.30. on tarjolla keittolounas kahdeksan euron hintaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 
 
Miesten lauantai- tapahtumaa on järjestetty Oulussa Tuiran ja Karjasillan seurakuntien toimesta jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. 


"Seurakuntalaiset ovat itse aktiivisesti mukana Miesten lauantain tekemisessä ideoinnista lähtien ja se näkyy myös tapahtuman kävijämäärissä.  Myös tämänkertaisen tapahtuman aihe on seurakuntalaisilta itseltään lähtöisin”, kertoo Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen.  

 
Menneisyydestä voi ammentaa toivon näköaloja tulevaan


Olli Seppänen nostaa puheessaan esille sen, että viisi vuotta kestäneet sotavuodet jättivät kipeät arvet monen ihmisen ja perhekunnan elämään, mutta katse on suunnattava tulevaan:  


”Historiasta käsin ei voi eikä tarvitse elää tulevaisuutta, mutta sieltä voi ottaa oppia ja saada rohkaisua nykyhetkeen, sekä turvallisia ja toivorikkaita näkökulmia tulevaisuuteen.”    


Olli Seppänen on kotoisin Oulusta. Hän on jäänyt eläkkeelle Suomen Ilmavoimien ohjaajaupseerin tehtävästä vuonna 2002. Sotilasarvoltaan hän on kapteeni. Virassa ollessaan Olli Seppänen palveli hävittäjälentäjänä ja ilmataisteluopettajana Karjalan Lennostossa. Viimeiset palvelusvuodet hän toimi operaatiotaidon ja taktiikan opettajana, sekä henkilökunnan kurssien johtajana Korkeakouluosastolla Ilmasotakoulussa. Vuoden 2010 alusta hän on toiminut Kansan Raamattuseurassa kouluttajana.  

 

Julkaistu 4.2.2019 

4.2.2019 13.01