Uutislistaukseen

Oulun tuomiokirkon tornissa hehkuu rakkauden myrsky valofestivaalin aikaan

Lumo-valofestivaali täyttää Oulun keskustan elämyksillä jo kuudetta kertaa 23.–25.11.2018. Tänä vuonna Lumon teemana on tunteet. Oulun tuomiokirkon luona voi kokea Sturm Der Liebe –teoksen, joka toteutetaan voimallisen äänen ja näyttävän videomäppäystekniikan keinoin. 

 

 

Oulun tuomiokirkon valoteos Sturm Der Liebe Lumo-festivaaleilla

Oulun tuomiokirkon torniin heijastetaan belgialaisen taiteilijan videoteos Sturm Der Liebe (Studio Sandy).

Tuomiokirkon julkisivuun luodaan voimakkailla projektoreilla illuusio elävästä maailmasta ja kuvia säestää voimallinen ääniraita. Voimistuva hurrikaani ja kiihkeä ihmissuhde nousuineen ja laskuineen muistuttavat toisiaan lukemattomin tavoin. Sturm der Liebe visualisoi tätä metaforaa eri puolilta. Teoksen toteutuksesta vastaavat belgialaiset Studio Sandy (video) ja aMyn (ääni). 


Tuomiokirkossa järjestetään avajaisiltana tunnelmallinen konserttisarja

 

Oulun tuomiokirkko on valofestivaalin aikaan avoinna perjantaina ja sunnuntaina kello 16-22 ja lauantaina kello 16-24.  Avajaisiltana perjantaina 23.11. Oulun tuomiokirkossa kuullaan tunnelmallisten festivaalikonserttien sarja, jonka kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy. Halutessaan voi ostaa maksullisen käsiohjelman. 

 

Konserttisarjan avaavat kello 17 lapsi- ja nuorisokuoro aCorde ja lauluyhtye Coru Anna-Haanpää Vesenterän johdolla. Kuoroja säestää Riitta Piippo.

 

Kello 19 perinteikäs oululainen vanhan musiikin esittämiseen erikoistunut lauluyhtye Cappella pro Vocale tuo sävelten valoa kaamokseen. Lux Aeterna –konsertissa kuullaan upea kattaus  Thomas Tallisin 1500 -luvun musiikkia höystettynä Edward Elgarin ja Philippe Verdelot'n kauneimmilla sävelillä. Konsertin aikana nähdään ajastettu valoesitys, jonka valmistavat Oulun ammattikorkeakoulun media-alan opiskelijat. Ennen konserttia, klo 18.15 Aila Knihtilä esittelee konsertin ohjelman tuomiokirkon kryptassa.

 

Konsettisarjan huipennuksena kuullaan kello 21 monipuolista virtuoosista urkumusiikkia kolmen urkurin ja kolmen urun tuottamana. Urkujen takana istuvat Péter Marosvári, Lauri-Kalle Kallunki ja Elias Niemelä

 


Yökirkossa monipuolista ohjelmaa ja yöpymismahdollisuus


Tuomiokirkon ovet ovat avoinna lauantaina 24.11. kello 16-24 kaikille avoimen ja maksuttoman Yökirkko-tapahtuman merkeissä. Halutessaan kirkkoon voi jäädä yöksi. Mukaan kannattaa varata syötävää ja juotavaa sekä yöpymisvarusteet, kuten retkipatja, tyyny ja makuupussi tai peitto.

Kirkossa on Valon teltta osallistujien omaa hiljentymistä varten. Yökirkon valaistuksen Tuomiokirkon sisällä valmistelevat ja toteuttavat Luovin media-alan opiskelijat. 

 

Kello 19 tuomiokirkossa käynnistyy Mestarin mestoilla –kirkkoseikkailu, johon osallistuminen edellyttää, että mukana on puhelin, jonka akku on täyteen ladattu. Kello 20.30 kirkossa hiljennytään iltahartauteen. Iltakymmeneltä alkaa yksinäisyyttä käsittelevä paneelikeskustelu, jossa ovat mukana tutkijatohtori Anne Reetta Rönkä Oulun yliopistosta, Tyttöjen talon ohjaaja  Pauliina Manangou sekä Poikien Talon ohjaaja ja kokemusasiantuntija  Matti Rissanen.  

 

Kello 23.30 tuomiokirkko täyttyy ambient-henkisestä musiikista, joka luo tilaa kuulijan omille ajatuksille ja tuntemuksille. Twilight Tones –konsertissa Olli Tuomainen (saksofoni, kitara) ja Jukka-Pekka Peltoniemi (trumpetti, flyygelitorvi) improvisoivat valojen sammuessa. Yökirkko-tapahtuma päättyy iltarukoukseen puoliltaöin. 

 

Julkaistu 15.11.2018
Muokattu 21.11.2018: Yökirkon ennakkoilmoittautuminen on päättynyt, mutta yöpyminen on edelleen mahdollista omin eväin ja yöpymisvarustein.

 

15.11.2018 10.23