Uutislistaukseen

Kaiken kansan puuropäivä vie joulutunnelmaan

Kaiken kansan puuropäivä on kaikille avoin tilaisuus.

Haukiputaalla vietetään Kaiken kansan puuropäivää perjantaina 15. joulukuuta. Päivä käynnistyy kello 10 kirkossa pidettävällä messulla, jonka jälkeen seurakuntakeskuksessa on kaikille avoin puuro- ja kahvitarjoilu kello 11–17.

 

Herkuttelun lomassa on mahdollista hankkia täytettä pukinkonttiin lähetysmyyjäisistä, joissa on tarjolla leivonnaisia, jouluherkkuja ja käsitöitä. Joulutunnelmaa tuovat myös paikkakuntalaisten osaajien vetämät esitykset, joita käynnistyy puolen tunnin välein. Perheen pienimmille on tehty seurakuntakeskuksen läheisyyteen joulupolku, joka päättyy seimelle. Päivä huipentuu kello 18 käynnistyvään veisumessuun, jossa lauletaan kauneimpia joululauluja.

 

Kaiken kansan puuropäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Haukiputaan seurakunnan diakoniatyöntekijä Johanna Kerola kertoo odottavansa paikalle satoja kävijöitä. ”Toteutus on ison joukon yhteistyön tulos, sillä mukana on paljon seurakunnan vapaaehtoisia ja työntekijöitä.”

 

Oulun seurakunnissa järjestetään joulun alla useita muitakin tapahtumia, joista voi hankkia täytettä pukinkonttiin. Herkkupöytien ja käsitöiden ääreen pääsee vielä ainakin Koskelan ja Palokan seurakuntakodeissa, Karjasillan kirkossa, Tuiran kirkossa ja Toppilan K-Supermarketissa järjestettävässä Pop up –käsityökaupassa.

 

Perinteinen, Oulun tuomiokirkon kellarissa sijaitseva Kryptan joulukahvila avaa ovensa 18. joulukuuta ja on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11–17. Kryptassa on mahdollisuus hiljentyä, nauttia torttukahvit tai herkutella joulupuurolla. Myynnissä on myös lähetystyön hyväksi Silmukka-käsityökerholaisten upeita käsitöitä.

 

Menovinkit 11.-17.12.

Lumivalkeaa –joulukonsertti ma 11.12. kello 19 Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2). Esiintyjä Petri Laaksonen lahjoittaa osan konsertin tuotosta Kotimaanavulle. Tämän kautta tuetaan vähävaraisista perheistä tulevien lasten ja nuorten musiikki- ja urheiluharrastuksia. Apu toimitetaan perille saajilleen seurakunnan kautta. Liput 20 euroa ennakkoon www.ticketmaster.fi tai tuntia ennen ovelta.

Joulukahvila tiistaina 12.12. ja 19.12. kello 11–15 Tuiran kirkossa (Myllytie 5). Kahvilassa on tarjolla makuja maailmalta sekä perinteisiä joululeivonnaisia lähetystyön hyväksi. Käsityöputiikki Essu ja tossu on pullollaan taidokkaita ja kauniita käsitöitä.

 

Suomalaisten laulujen ilta ti 12.12. kello 17 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Illan ohjelman on koostanut Lea Tuovinen. Teetarjoilu.

Taas kaikki kauniit muistot – Oulun Laulun joulukonsertti ti 12.12. kello 18.30 Yli-Iin kirkossa (Kirkkokuja 4). Kuoroa johtaa ja säestää Kristian Heberg, puhe kappalainen Matti Jurvelin. Joululauluja myös yhteislauluina. Vapaa pääsy.

Hohde-kuoron konsertti ti 12.12. kello 18.30 Ylikiimingin seurakuntatalossa (Kirkkomäki 12). Kuoroa johtaa Leo Rahko.

Oulunsalon kamariorkesterin jouluinen konsertti ti 12.12. kello 19 Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2). Konservatorion oppilaiden joulukonsertti Sinikka Ala-Lappilammen johdolla. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5 euroa käytetään stipendirahastoon.

Pop up-käsityökauppa ke–to 13.– 14.12. ja ma 18.12. klo 10–18 Toppilan K-Supermarket (Satamatie 26). Myytävänä on laadukkaita käsitöitä lähetystyön hyväksi.

 

Joulu, loisteesi luo –joulukonsertti ke 13.12. kello 19 Kastellin kirkossa (Töllintie 38). Esiintymässä naiskuoro Kaarna johtajanaan Riitta Ojala sekä Laura Räihä (mezzosopraano) ja Aino Holma (viulu). Uruissa avustaa Pauliina Stenudd. Vapaa pääsy.

Koitelin joulu to 14.12. kello 18 Koitelissa, Sahasaaressa (Ylikiimingintie 436). Ohjelmassa tonttupolku pitkospuureitillä, joululauluja Tunnelmatuvalla, joulukuvaelma lavalla klo 18.30 ja kello 19.15 sekä eläinten joulurauhan julistus lavalla kello 19. Mehu- ja piparitarjoilu. Mahdollisuus omien makkaroiden paistoon, makkaraa myös myytävänä. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Kiiminki-Seura ry ja Kiimingin seurakunta.

Rakkaimmat joululauluni –konsertti to 14.12. kello 18 Kastellin kirkossa (Töllintie 38). Tilaisuudessa esiintyvät Sisko Leinonen (laulu) ja Suvi Leinonen (piano). Konsertissa viritellään joulutunnelmaa yksin- ja yhteislaulujen siivittämänä. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5 euroa.

Jeesuksen seimellä –joulukonsertti to 14.12. kello 19 Ylikiimingin kirkossa (Kirkkomäki). Esiintyjänä hohde-kuoro johtajanaan Leo Rahko, ohjelmassa on myös yhteislaulua. Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5 euroa. Tilaisuudessa tarjotaan torttukahvit.

Kaiken kansan puuropäivä pe 15.12. kello 10–17 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Tule oman aikataulusi mukaan joulun sanoman ja joulupuuron äärelle. Klo 10 messu kirkossa ja klo 11–17 puuro- ja kahvitarjoilu seurakuntakeskuksessa. Lähetysmyyjäiset, joissa on tarjolla käteisellä ostettavia leivonnaisia, jouluherkkuja ja käsitöitä. Päivä on täynnä paikallisten tuottamaa ja jouluista ohjelmaa, pihalla on joulupolku. Klo 18 veisumessu kauneimmilla joululauluilla, joiden päätteeksi nautitaan torttukahvit. Klo 19 nuorten ilta Wirkkulassa.

Joulupolku pe 15.12. kello 15 Umpimähkän leirikeskuksessa (Salonpää). Polulla voit hiljentyä joulun sanoman äärellä, tehdä pienen joulumuiston, nauttia glögistä, tortuista ja makkarasta sekä tunnelmoida ulkotulien loisteessa. Menossa on mukana myös eläinystäviä.

Joulumyyjäiset ja Kauneimmat joululaulut la 16.12. kello 11–14 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39).  Joulumyyjäisten myyntipöydistä löytyy maukkaita kakkuja ja joululeivonnaisia, porkkana- ja lanttulaatikoita sekä pehmeitä ja lämpöisiä käsityötuotteita. Arpajaisten päävoittona on jouluinen herkkukori. Myyjäisissä on mahdollista nauttia puurolounas, joka sisältää puuron lisäksi leivän ja ruokajuoman. Tarjolla myös kahvia, teetä ja joulutorttuja. Myyjäisiin voi osallistua myös lahjoittamalla leivonnaisia, itse tehtyjä käsitöitä, arpapalkintoja tai sisältöä herkkukoriin. Tilaisuuden tuotto menee lähetystyön hyväksi. Myyjäisten päätyttyä klo 14 Karjasillan kirkossa kajahtaa Kauneimmat joululaulut.

Joulumarkkinat la 16.12. kello 11–14 Tuiran kirkossa (Myllytie 5). Myynnissä monenlaisten käsityöntaitajien töitä. Kahvilassa tuoreita leivonnaisia ja joulupuuroa. Lapsille omaa ohjelmaa ja tekemistä. Tapahtuman tuotolla autetaan lähetystyötä Afrikassa ja Aasiassa.

Joululaulut – Oulujoki Allstars la 16.12. kello 18 Oulujoen kirkossa (Oulujoentie 69). Oulujoen nuorten bändi, Oulujoki Allstars, esittää joululauluja. Tilaisuudessa on myös yhteislaulua.

Sydämeni joulu –konsertti la 16.12. kello 18 Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2). Veljekset Juhani Alakärppä (baritoni) ja Juho Alakärppä (piano) konsertoivat. Liput 15 euroa ja 10 euroa (työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset) ovelta tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Lumen valo –konsertti la 16.12. kello 19 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Merikosken Laulun joulukonsertti, johtajana Tommi Hekkala ja säestäjänä Jere Tulirinta (piano). Konsertissa kuullaan upeita sovituksia perinteisistä suomalaisista teoksista, mutta matkataan myös maailmalle joulunsävelten siivin. Käsiohjelma 10 euroa.

Joulussa tuoksuu talli su 17.12. kello 15 Hietasaaren ponipihalla (Vaaskiventie 12). Esitykset kello 15 ja 17. Koe ensimmäisen joulun tunnelmaa oikeiden eläinten ja tallin keskellä. Kaikenikäisille suunnattu ja puolisen tuntia kestävä joulukuvaelma, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Terttu Aakko. Rooleissa nähdään Ponipihan väkeä. Musiikista vastaa lauluryhmä Raakkel Pöyhtärin johdolla. Tapahtumassa on mahdollisuus ostaa missionuorten pöydästä glögiä, piparia sekä makkaraa, jonka voi itse paistaa Ponipihan kodassa. Myynnissä käsitöitä lähetystyön hyväksi. Mahdollisuus osallistua myös kaksi euroa maksavaan poniajeluun.

Oulun sotaveteraanikuoron joulukonsertti su 17.12. kello 16 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Oulun sotaveteraanien kuoro esiintyy johtajanaan Mihkel Koldits. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 euroa.

Joulukonsertti Pyhän Tuomaan kirkossa su 17.12. kello 19.30 (Mielikintie 3). Esiintyjänä Oulun yliopiston kamarikuoro Cassiopeia.

7.12.2017 08.43