Uutislistaukseen

Miserere-konsertti kuullaan sunnuntaina 26. marraskuuta.

Menovinkit viikolle 47: Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena konsertoivat yhdessä

16.11.2017 08.14

Kaksi hienoa oululaista lauluyhtyettä, Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena, konsertoi yhdessä sunnuntaina 26.11.

Miserere-konsertti kuullaan päivän aikana kaksi kertaa: klo 15 Kempeleen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa ja klo 19 Oulun Pyhän Tuomaan kirkossa. Konsertit johtaa Kempeleen seurakunnan kanttori Taru Pisto.

Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena päättivät yhdistää voimansa reformaation juhlavuoden sekä satavuotiaan Suomen kunniaksi. Konsertissa kuullaan Frank Martinin upea messu kahdelle kuorolle. Tämä harvoin esitetty teos on koetinkivi mille tahansa kuorolle, ja se kuullaan nyt Oulussa ja Kempeleessä ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin, kenties koskaan.

Konsertin avaa Gregorio Allegrin Miserere, joka oli muinoin tarkoin vartioitu salaisuus, jota esitettiin vain Vatikaanissa. Mozart kävi kuuntelemassa teoksen ja kirjoitti kuulemastaan nuotin. Näin Miserere levisi esitettäväksi ja kuultavaksi eri puolille maailmaa. Teos oli ohjelmistossa myös edellisen kerran, kun Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena konsertoivat yhdessä vuonna 2011.

Konsertin päätteeksi kuljetaan jo kohti joulua ja kuullaan Wolfram Buchenbergin sovittama ihastuttava englantilainen joululaulu I Saw Three Ships.

Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €. Konsertit järjestää Kempeleen ja Oulun seurakunnat.

 

Oulun ev.-lut. seurakuntien menovinkit 20.11.–26.11.2017

 

Tyttökuorojen Suomi 100 -konsertti  ti 21.11. kello 19 Kiimingin seurakuntakeskuksessa (Kirkonniementie 6). Satakielet ja Laulujoutsenet –kuorot esittävät isänmaallisia lauluja Ulla Metsänheimon johdolla. Vapaa pääsy, 5 euroa maksavan ohjelman tuotto käytetään tyttökuorojen toiminnan tukemiseen.

 

Lauluja Suomesta -yhteislaulutilaisuus ke 22.11. kello 14 Palokan seurakuntakodilla (Parkettitie 3). Kanttori Katri Sippola laulattaa yhteislauluja itsenäisyytemme juhlavuonna.

 

Keskustelupaneeli eutanasiasta to 23.11. kello 10.15 Oys:n luentosali 10:ssä, sisäänkäynti B3 (Kajaanintie 50). Paneelissa puhutaan hyvästä kuolemasta. Paneelin puheenjohtajana toimii vatsaelinkirurgian dosentti Vesa Koivukangas. Panelisteina ovat piispa Samuel Salmi, syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri Eeva Rahko, kokemusasiantuntijana Raili Saarenpää, erikoissairaanhoitaja Anitta Koivisto ja hoitotyön lehtori Pia Mäenpää. Paneelia emännöivät sairaalapastori Hannele Lusikka ja oppilaitospastori Jenni Siljander. Myös yleisö voi osallistua keskusteluun esittämällä yleisökysymyksiä. Paneeli on osa piispantarkastuksen ohjelmaa.

 

Oulun konservatorion Gospel-konsertti to 23.11. kello 19 Haukiputaan kirkossa (Kirkkotie 10). Oulun konservatorion ammattiopiskelijat pitävät jazz-vivahteisen gospelkonsertin, jonka ohjelmisto koostuu perinteisistä gospel- ja negrospiritual-kappaleista sekä suomalaisista virsistä. Kappaleet on sovittanut jazzklarinetisti ja kapellimestari  Antti Sarpila, joka on myös valmentanut esiintyjät. Vapaa pääsy, 10 euroa maksavan ohjelman tuotto menee opiskelijoiden stipendirahastoon.

 

Uususkonnollisuus Suomessa – Jorma Pihkalan luentosarja pe 24.11. kello 17 ja la 25.11. kello 13 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Suomalaisten uskonnollisuus muuttuu kovaa vauhtia, mitä on uususkonnollisuus? Filosofian kandidaatti Jorma Pihkala avaa kaksipäiväisessä luentosarjassa uususkonnollisuuden luonnetta ja sen erilaisia suuntauksia. Luentosarja on kansanopistokurssi ja osanottajille ilmainen. Ilmoittautuminen ei pakollista, mutta ruokailua varten pyydetään alustavat ilmoittautumiset minna.helanen@sekl.fi tai p-pohjanmaankl@sekl.fi. Luentosarjan järjestää Pohjois-Pohjanmaan Ev.lut. Kansanlähetys ja Karjasillan seurakunta.

 

Jaakko Löytty Tre -konsertti pe 24.11. kello 18 Kiimingin seurakuntakeskuksessa (Kirkonniementie 6). Jaakko Löytyn musiikkia tavallista folkimmassa muodossa. Mukana on kevyitä afrovaikutteita, NSV-lauluja sekä konventionaalista virrenveisuuta. Mahdollisuus myös yhteislauluun. Uudessa kokoonpanossa esiintyvät Löytyn (kitara, huuliharppu ja laulu) lisäksi Mikko Löytty (basso ja taustalaulu), Sanna Natunen (viulu, mandoliini ja taustalaulu) ja Seppo Rauteva (rummut, lyömäsoittimet ja äänentoisto). Käsiohjelma 10 euroa.

 

Jouluisia säveliä -konsertti la 25.11. kello 16 Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2). Oulunsalon Entisajan markkinoiden yhteydessä järjestettävä konsertti, jossa esiintyvät oulunsalolaiset muusikot Sinikka Ala-Leppilampi (viulu) ja Ismo Hintsala (urut). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

 

Fiat Lux –organ show la 25.11. kello 18 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Oululainen urkutaiteilija Elias Niemelä antaa näytteen urkumusiikin räiskyvämmästä puolesta. Konsertissa kuullaan sävelletyn urkumusiikin lisäksi muun muassa uruille tehtyjä erityylisiä sovituksia. Tapahtuman aikana tuomiokirkossa on nähtävillä Lux Aeterna –valoteos, joka on osa Oulun Lumo-valofestivaalia.

 

Kreetan kammarin konsertti la 25.11. kello 18 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Barokkimusiikkikonsertissa esiintyvät kontratenori David Hackston ja Mikko Ikäheimo teorbi, vihuela ja renessanssiluuttu. Vapaa pääsy, ohjelma 10/7 euroa.

 

Piispanmessu ja yleinen piispantarkastus su 26.11. kello 10 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Toimittaa piispa Samuel Salmi, saarnaa tuomiorovasti Satu Saarinen. Avustavat Niilo Pesonen, Salla Autere, Päivi Liiti, Kirsi Karppinen ja Anne-Mari Kyllönen. Viittomakielinen tulkkaus Päivi Liiti. Messu on nähtävissä virtuaalikirkossa osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi

 

Kreetan kammarin konsertti su 26.11. kello 15 Tuiran kirkossa (Myllytie 5). Barokki- ja renessanssimusiikin kamarikonserttisarja. Konsertissa esiintyvät David Hackston (kontratenori) ja Mikko Ikäheimo (teorbi, vihuela ja renessanssiluuttu). Vapaa pääsy, ohjelmat 10/7 euroa.

 

Taas kaikki kauniit muistot -hyväntekeväisyyskonsertti su 26.11. kello 16 Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2). Entisajan joulumarkkinoiden yhteydessä järjestettävässä konsertissa esiintyvät Salottaret ja Uusi ääni –kuorot sekä mieskvartetti Owla Sala. Musiikkia johtaa Anna Kälkäjä.

 

Miserere –konsertti su 26.11. kello 19 Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3). Oululaiset lauluyhtyeet Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena konsertoivat. Konsertissa kuullaan Frank Martinin upea messu kahdelle kuorolle. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa.

 

Kuva Oulun seurakunnat

 

Julkaistu 16.11.2017