Uutislistaukseen

Ilkka Mäkisen valokuva

Ilkka Mäkisen vaalisaarna kuullaan sunnuntaina Oulujoen kirkossa

3.10.2017 10.28

Oulujoen seurakunnan kirkkoherranvaalin ensimmäinen vaalisaarna kuullaan ensi sunnuntaina. Ilkka Mäkinen toimittaa messun ja saarnaa sunnuntaina 8.10. kello 10 Oulujoen kirkossa.

 

Tällä hetkellä Ilkka Mäkinen, 54, toimii Oulujoen seurakunnan kappalaisena. Koulutukseltaan hän on teologian kandidaatti (tutkinto vastaa nykyistä teologian maisterin tutkintoa). Mäkinen on vihitty papiksi vuonna 1992. Hänellä on työskennellyt pappina noin 25 vuotta.

 

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on asettanut hakijoista ensimmäiselle vaalisijalle Oulujoen seurakunnan kappalaisen Ilkka Mäkisen. Toisella vaalisijalla on Taivalkosken seurakunnan kirkkoherra, Koillismaan rovastikunnan vt. lääninrovasti Tuomo Törmänen ja kolmannella vaalisijalla Vaalan seurakunnan kirkkoherra Vesa-Tapio Palokangas.

 

Vaalisaarna on ehdokkaan työhaastattelu

 

Kaikki ehdokkaat antavat vaalinäytteen eli saarnaavat ja toimittavat messun kolmena peräkkäisenä sunnuntaina Oulujoen kirkossa: 8.10. Ilkka Mäkinen, 15.10. Tuomo Törmänen ja 22.10. Vesa-Tapio Palokangas.

 

Vaalipaneeli järjestetään sunnuntaina 29.10. kello 18 Myllyojan seurakuntatalolla, Koivumaantie 2.  

 

Vaalisaarna ja vaalipaneeli ovat ikään kuin kirkkoherraehdokkaan työhaastattelu, sillä seurakuntalaiset valitsevat kirkkoherran. Vaalissa saavat äänestää Oulujoen seurakunnan täysi-ikäiset jäsenet. Vaali käydään 5.11., ennakkoäänestys on 30.10.–3.11.

 

Messuun voi osallistua radion välityksellä
 
Kaikkien kolmen ehdokkaan toimittamat messut kuullaan suorana lähetyksenä Radio Deissä (106,9 MHz, kaapeliverkossa 94,1 MHz, www.radiodei.fi), lisäksi ne voi kuunnella Oulun seurakuntien nettiradion kautta osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tietoa vaalista ja ehdokkaista löytyy Oulun seurakuntien vaalisivuilla www.oulunseurakunnat.fi/vaalitLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Julkaistu 3.10.2017