Uutislistaukseen

Oulun seurakunnat ovat mukana Romanien kansallispäivän raveissa: ”Voimme yhdessä kasvaa kristittyinä”

Oulun seudun seurakunnat ovat mukana Romanien kansallispäivän raveissa Oulun Äimärautiolla 8.4. Raveissa voittajahevoselle annetaan loimi, jossa näkyvät yhteistyökumppanien, kuten Oulun seurakuntien, logot. 

Hevonen talvimaisemassa

Kuvaaja Mia Mäki-Maunus

Karjasillan kirkkoherra Jaakko Tuisku tuo tapahtumaan seurakunnan tervehdyksen. Tapahtuman järjestelyissä on ollut mukana myös seurakunnan romaniasiantuntija Jonne Pirkola

Oulun seurakuntien mukanaolo pohjaa EU:n yhdenvertaisuusohjelmaan, johon Suomi on sitoutunut. Viranomaisille on annettu velvoite edistää yhdenvertaisuutta kaikessa toiminnassaan, ja yhdenvertaisuuslain mukaisesti myös evankelis-luterilaisen kirkon tulee edistää yhdenvertaisuutta tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. 

Jonne Pirkola pitää raveja hyvänä osoituksena arvostamisesta. 

”Romanipäivän ravitapahtuma osoittaa mukana olevien arvostusta toisiaan kohtaan. Yhtenä tavoitteena on luoda yhteyttä romanien ja pääväestöön kuuluvien kanssa, jotta voisimme yhdessä kasvaa kristittyinä. Seurakunta voi sanomastaan kiinni pitäen aina mennä sinne, missä ihmiset ovat,” Pirkola sanoo. 

”Romaneille usko ja seurakunta ovat tärkeä osa elämää. Olen syvästi iloinnut heidän mukana olemisestaan seurakunnan eri tilaisuuksissa. Seurakunnassa toteutuu yhä paremmin näky siitä, että erilaiset ihmiset tulevat yhteen ja kokevat sydänten yhteyttä toistensa kanssa,” Pirkola sanoo. 

Kansainvälisen romanipäivän tapahtuma ja iltaravit Äimäraution raviradalla Oulussa 8.4. klo 12-18.
Oulun seurakuntien lisäksi muita yhteistyökumppaneita raveissa ovat Oulun kriisikeskus, Aluehallintovirasto, Monikulttuurikeskus Villa Victor, Lions, Romano Missio sekä Oulu 2026 kulttuuripääkaupunki.

Jonne Pirkola
Jonne Pirkola
Kappalainen, Karjasilta-Kaukovainio aluetyö. Papiston tiimiesimies.
Kotkantie 3B1, 2. krs
90250 Oulu
Jaakko Tuisku
Jaakko Tuisku
Kirkkoherra
Kotkantie 3 B1, 2. krs
90250 Oulu

26.3.2024 15.35