Uutislistaukseen

Raamattuvisa kolmena kevätsunnuntaina tuomiokirkon kryptassa

Raamattuvisa pidetään sunnuntaisin klo 18 alkaen tuomiokirkon kryptassa 17.3, 28.4 ja 19.5. Ne ovat kaikille avoimia tietokilpailuiltoja, joihin voi tulla 1-4 hengen joukkueella. Vetäjänä toimii kokenut pubivisojen vetäjä Mikko Hakkarainen.

Mikko Hakkarainen Oulun tuomiokirkossa.

Raamattuvisan vetää kokenut pubivisojen vetäjä Mikko Hakkarainen. Kuva: Lassi Heikkinen.

Oululainen kokenut pubivisojen vetäjä Mikko Hakkarainen vetää kevään aikana kolme raamattuaiheista tietovisaa tuomiokirkon kryptassa. Ensimmäinen, ”ennakkovisa” on vesivahingon jälkeen käyttöönotettavan kryptan avajaisiltana, 21.2. klo 18.30. Varsinaiset kevään visat ovat 17.3, 28.4 ja 19.5.

– Olen kymmenvuotisen pubivisahistoriani aikana ujuttanut visoihin kysymyksiä Vanhan ja Uuden testamentin maailmasta. Erityisesti kertomukset ovat niitä, jotka muistetaan ja joihin löytyy vastauksia joukkueilta. 

Hakkarainen vetää kolmena iltana oululaisissa pubeissa visoja. Pubivisaperinteen nousukausi oli 1980-luvulta alkaen, kun televisiossa Jyrki Otila ja Reijo Salminen pitivät suosittuja tietokilpailuja. Tietokilpailuissa aihealueet liikkuvat laidasta laitaan, samoin pubivisoissa. 

Hakkarainen ehdotti omissa häissään vihkipappi Satu Saariselle raamattuaiheista visaa. Saarinen innostui, ja asia päätettiin laittaa vireille. Paikaksi valikoitui tuomiokirkon krypta, joka itsessään henkii historiaa ja tarinoita ja joka valmistui vesivahingon jälkeen sopivasti kevääksi. 

– Kryptan visoissa on tulossa myös paikallista kirkkohistoriaa. Vanhan testamentin kertomukset ovat huikeita. Niissä riittää ammennettavaa, historiallisia ja teologisia kysymyksiä, kertoo Hakkarainen. 

Kryptassa käytävät visat noudattavat pubivisakulttuuria. Ne ovat kaikille avoimia tietokilpailuiltoja, joihin voi tulla 1-4 hengen joukkueella. 

– Tarkoitus ei ole tulla otsa kurtussa kilpailemaan, vaan hyvässä joukkuehengessä ja fiiliksessä. Lähes oikein kirjoitetut vastaukset riittää, kannustaa Hakkarainen.

Raamattuvisassa on toki parhaalle joukkueelle luvassa palkinto. 

Raamattuvisa pidetään sunnuntaisin klo 18.00 alkaen tuomiokirkon kryptassa 17.3, 28.4 ja 19.5.

Lisätietoja

Satu Saarinen
Satu Saarinen
Tuomiorovasti, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto: Puheenjohtaja
Isokatu 17
90100 Oulu

7.2.2024 10.03