Uutislistaukseen

Kokouspostia yhteisen kirkkoneuvoston kokouksesta 25.1.

Yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui vuoden 2024 ensimmäiseen kokoukseen to 25.1.2024. Kokouksen esityslista ja mahdolliset julkiset liitteet löytyvät verkkosivuiltamme www.oulunseurakunnat.fi/paatoksenteko

Kokouksen päätökset:

§ 1 Kokoustiedot

§ 2 Yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi piti yhteisen kirkkoneuvoston jäsenille sijoituskatsauksen.

§ 3 Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi, että seurakuntayhtymässä päivitetään konserniohjaukseen liittyvät ohjeet. Yhtymällä on edustajat Caritas-säätiössä ja Rauhan Tervehdys ry:n vuosikokouksessa ja yhtymän johto selkiyttää strategisia suuntaviivoja konserniohjauksen osalta.

§ 4 Merkittiin tiedoksi, että seurakuntayhtymässä on varattu varoja strategisten tavoitteiden vahvistamiseksi. Strategisten hankkeiden haku on seurakunnille ja palveluyksiköille voimassa 1.2.–28.2.2024 ja myönnetyt varat tulee käyttää vuoden 2024 aikana.

§ 5 Yhteinen kirkkoneuvosto linjasi asuntojen omistamisesta Caritas-Kodista niin, että Oulun seurakuntayhtymä hankkii sijoitusvaroista huoneistoja, mikäli hankinta on taloudellisesti ja toiminnallisesti järkevää. Seurakuntayhtymä keskittyy asunto-omistamisessa erityisryhmien asuntoihin ja näin ollen myy yksittäiset tavalliset vuokra-asunnot eri taloyhtiöistä sitä mukaa kun ne vapautuvat vuokralaisista.

§ 6 Yhteinen kirkkoneuvosto nimesi Oulun seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien tietosuojavastaaviksi juristi Kristiina Harjuautin ja tietohallintopäällikkö Pentti Pekkarisen. Tietosuojavastaava -palvelua tarjotaan niille seurakunnille, jotka kuuluvat Oulun aluekeskusrekisteriin.

§ 7 Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi Oulun aluekeskusrekisterin johtajan Heikki Nissisen irtisanoutumisen. Nissinen palaa Utajärven kirkkoherraksi. Johtajan tehtävään on haettu sijaista ajalle 7.2.-31.8.2024.

§ 8–9 Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi kaksi sivutoimilupaa, yhden kiinteistöjohtajalle ja toisen sairaalasielunhoitajalle.

§ 10 Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi, että päihde- ja kriminaalityön diakonian virkaan on valittu Kaisa Jaakkola, varalle Jonna Ollakka. Viran sijoituspaikka on seurakuntatyön erityispalvelut ja viranhaltija tulee toimimaan kaikissa Oulun seitsemässä seurakunnassa.

§ 11 Merkittiin tiedoksi yhteisen kirkkovaltuuston 16.1. kokouksen päätökset ja hyväksyttiin niiden täytäntöönpano.

§ 12 Merkittiin tiedoksi, että yhteisen kirkkovaltuuston kokousta 15.2.2024 ei pidetä. Mahdollisen kyselytunnin osalta asiasta tiedotetaan erikseen.

§ 13 Ilmoitusasiat

§ 14 Kokouksen päätös

Lisätietoja käsitelävistä asioista voi kysyä asian esittelijältä.

 

Tiedottajana toimi

Harriet Urponen
Harriet Urponen
Viestintäjohtaja
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

Thu Jan 25 19:00:00 EET 2024