Uutislistaukseen

Kaksi haki Haukiputaan kirkkoherraksi

Kirkkoherran virkaa ovat hakeneet teologian maisterit Salla Autere ja Lauri Kujala. Autere työskentelee tällä hetkellä kappalaisena Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa ja Kujala kappalaisena Tuiran seurakunnassa.

Haukiputaan kirkko sisältä kuvattuna.

Kuka nousee saarnastuoliin Haukiputaalla? Seurakunnan kirkkoherraksi on kaksi hakijaa. (kuva Harriet Urponen)

Haukiputaan seurakunnan kirkkoherran virka oli avoinna 18.1. saakka. Virkaa haki määräaikaan mennessä kaksi henkilöä.

Virkaa hakivat teologian maisterit Salla Autere ja Lauri Kujala. Salla Autere on vihitty papiksi 1.11.2014 ja toiminut siitä lähtien pappina eri seurakunnissa. Lisäksi hän on toiminut kirkkoherran viransijaisena Pyhäjärven ja Lumijoen seurakunnissa noin kahden vuoden ajan. Tällä hetkellä Autere työskentelee Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalaisena.

Lauri Kujala on vihitty papiksi 3.6.1997. Hän on toiminut siitä lähtien pappina pääasiassa Tuiran seurakunnassa. Kujalalla on kokemusta kirkkoherran tehtävien hoidosta Tuiran seurakunnassa alle vuosi. Tällä hetkellä hän on Tuiran seurakunnan kappalaisen virassa.

Haukiputaan seurakunnan kirkkoherran virka tuli avoimeksi Jaakko Tuiskun siirryttyä Karjasillan kirkkoherraksi. Virkaa hakeneet haastatellaan Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin istunnossa 1.2., jolloin päätetään vaalin tarkka aikataulu ja ehdokkaille asetetaan vaalisijat.

– Alustava suunnitelma vaalin aikataulusta on, että ennakkoäänestys on 13.–17.5. ja varsinainen vaalipäivä olisi 19.5. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli asettaa myös vaalille aikataulun helmikuun ensimmäisen päivän istunnossa, vaalia valmisteleva pappisasessori Mirva Ahola sanoo.

Lisätietoja

Outi Pohjanen
Outi Pohjanen
vt. Kirkkoherra
Kirkkotie 10
90830 Haukipudas

19.1.2024 13.52