Uutislistaukseen

Vanhassa kappelissa kuullaan aattoiltana levollisia lauluja

Oululaismuusikot Maria Portaankorva ja Markku Viitasaari konsertoivat jouluaattoiltana Vanhassa kappelissa. Kello 20 alkavassa tilaisuudessa kuullaan kaksikon säveltämiä lauluja. Sanoitukset lauluihin on tehnyt riihimäkeläinen pappi ja runoilija Pirkko Arola. 

Markku Viitasaari ja Maria Portaankorva seisovat vierekkäin taustalla joulukuusi.

Markku Viitasaari ja Maria Portaankorva pitävät Seimen sydän -konsertin jouluaattoiltana Vanhassa kappelissa. (kuva Katja Sutela)

Kun oululaiset Maria Portaankorva ja Markku Viitasaari miettivät tulevaa joulua, he toivoivat aattoillan ohjelmaansa jotain uutta. Sen sijaan, että viettäisivät illan kaksin, he voisivat lauluntekijöinä tarjota musiikkipitoista ohjelmaa sitä kaipaaville.   

Pohdinnan tuloksena syntyi Seimen sydän -konsertti, joka on jouluaattoiltana Vanhassa kappelissa kello 20. Oulun hautausmaan kupeessa sijaitsevassa kappelissa kuullaan Portaankorvan ja Viitasaaren säveltämiä lauluja. Sanoitukset lauluihin on tehnyt riihimäkeläinen pappi ja runoilija Pirkko Arola.   

Markku Viitasaari vastaa konsertin säestyksestä pianolla ja huilulla. Maria Portaankorva laulaa ja lausuu laulujen välissä runoja.  

– Luvassa on jouluaiheinen, levollinen ohjelma, joka on monin paikoin osuva tähän muuten levottomaan aikaan, kuvailee Portaankorva.  

 

Kolmen vartin konsertti 

Uusperheen muodostavat Markku Viitasaari ja Maria Portaankorva ovat viettäneet lasten aikuistuessa useita jouluja kahdestaan. Portaankorva uskoo, että Seimen sydän -konsertti voi olla tervetullut monen muunkin aattoiltaan.  

– Ihmisten elämäntilanteet vaihtelevat, ja useat viettävät jouluaan yksin tai ilman lapsia, hän pohtii.  

Konsertti kestää 45 minuuttia, mikä on opettajana työskentelevän Portaankorvan mielestä sopivan napakka aika.  

– Ihminen jaksaa keskittyä hyvin kolmen vartin ajan. Tämänmittainen tilaisuus on helppo sisällyttää aattoiltaan myös muun ohjelman lomassa.
 

Tue Dec 12 15:00:00 EET 2023