Uutislistaukseen

Piispa Jukka Keskitalon keskustelutilaisuus 29.8. klo 18: Kuinka lapset ja nuoret voivat Oulun seudulla?

Tilaisuus järjestetään Sofia seurakuntakeskuksen (Isokatu 17) isossa seurakuntasalissa tiistaina 29.8. kello 18.

Tilaisuuden mainos.

Piispa Jukka Keskitalon koolle kutsumassa paneelikeskustelussa puhutaan lasten ja nuorten pahoinvoinnista Oulun seudulla sekä heidän tekemästään ja kokemastaan väkivallasta.  

Niin Oulun seudulta kuin koko Suomesta on kuulunut viime vuosina hälyttäviä uutisia lasten ja nuorten pahoinvoinnin kasvusta. Millä keinoilla lasten ja nuorten hyvinvoinnin kriisiin täytyy puuttua? Mistä löytyvät oikeat toimet? Näihin teemoihin paneudutaan piispa Keskitalon koolle kutsumassa paneelissa. 

Piispan kanssa keskustelemassa ovat Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä, rikosylikomisario Janne Koskela, lastenpsykiatri Päivi Lindholm, nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala sekä ylioppilas Ilona Piekkola.  

–  Monen muun oululaisen tavoin minäkin olen pannut merkille, että lapset ja nuoret kärsivät Oulun seudulla aiempaa enemmän mielenterveyden, sosiaalisen elämän ja oppimisen haasteista. Haasteet purkautuvat myös väkivaltana lasten ja nuorten elämässä. Kehitys on valitettavasti maanlaajuista, mutta Oulun seudulla sillä on myös omat erityispiirteensä, piispa Keskitalo toteaa. 

–  Haluan panelistien kanssa pohtia ihan konkreettisia keinoja, kuinka voisimme auttaa lapsiamme ja nuoriamme. Lasten ja nuorten vaikeuksiin täytyy puuttua nyt. 

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys, jota piispa Keskitalo johtaa, on keskittynyt nimenomaan lasten ja nuorten tekemään ja kokemaan väkivaltaan. Suomessa keräyksen kumppanina on Aseman Lapset ry. 

Tilaisuuden jälkeen on kahvitarjoilu noin kello 19. Keskustelutilaisuus on osa piispa Jukka Keskitalon järjestämää Kartalla-arvofoorumin keskustelusarjaa.  

Tilaisuus on seurattavissa myös striimattuna Oulun hiippakunnan YouTube-kanavalla.

23.8.2023 14.46