Uutislistaukseen

Kokouspostia yhteisen kirkkoneuvoston kokouksesta 30.3.2023

Oulun seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokous oli to 30.3.2023.

Yhteinen kirkkoneuvosto kokouksessaan, kuva Harriet Urponen

Alijäämäinen tilinpäätös ja talous tasapainossa

Oulun yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi seurakuntayhtymän tilinpäätöksen ja vuoden 2022 toimintakertomuksen. 

Tilinpäätös on 1,4 miljoonaa euroa alijäämäinen. Taustalla on yhteiskunnan taloudessa tapahtunut käänne, joka liittyy energian hinnan ja elintarvikkeiden hinnan nousuun. Kun vuosittain kulut ovat nousseet noin 1 % luokkaa, oli nousua tapahtunut nyt jopa 9 %. Tämä liittyy myös siihen, että toiminnan palautuessa koronan jälkeen lähes ennalleen, on luonnollisesti kuluja myös enemmän. Vaikka toimintakulut ylittyivät 1 miljoonalla eurolla, myös toimintatuotot kasvoivat 11 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Verotulot nousivat vain vähän yli prosentin, kun vuonna 2021 kasvua niissä oli 3,6 %.

Seurakunnan tavoite tasapainossa olevasta taloudesta saavutettiin, sillä tulorahoitus kattaa yhtymän investoinnit pitkällä aikavälillä. Tämä oli mahdollista, sillä viime vuosina on ollut vähemmän investointeja, kulut ovat koronan vuoksi olleet vähäisiä ja kirkollisverotulot ovat kasvaneet. Myös talouden tasapainottamisohjelman vaikutukset näkyvät seurakuntayhtymän taloudessa. 

Alijäämäisestä tilinpäätöksestä huolimatta yhtymäjohtaja Pekka Asikainen katsoo toiveikkaana tulevaan. 
– Vaikka tilanne näyttää huolestuttavalta, olemme suunnitelleet taloutta pitkällä aikajänteellä. Tämän vuoksi kokonaistalous on tasapainossa ja seurakuntien toiminta turvattu, Asikainen sanoo. 
Tilinpäätös ja toimintakertomus lähetetään yhteisen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 

Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi myös Oulun, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon hautainhoitorahastojen tilinpäätökset ja toimintakertomukset vuodelta 2022 sekä totesi niiden taloudellisen tilanteen. 

Lisätietoa yhtymäjohtaja Pekka Asikainen p. 040-7726066, pekka.asikainen@evl.fi tai 
talousjohtaja Arja Ahonen p. 040-50220108, arja.ahonen@evl.fi 

Muita kokouspäätöksiä: 

Muita kokouspäätöksiä: 
§ 48: Yhteinen kirkkoneuvosto nimesi uudelleen 2020 asetetun Pyhän Tuomaan kirkon peruskorjaus -tarveselvitystyöryhmän, jonka puheenjohtajaksi nimettiin kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo. Jäseniksi nimettiin Tuiran seurakunnan kirkkoherra, kiinteistötoimen johtokunnan edustajaksi Anne Harmoinen, työntekijöiden edustajaksi Pyhän Tuomaan alueen aluevastaava ja sihteeriksi kiinteistösihteeri. Yhteisen kirkkoneuvoston edustajaksi työryhmään nimettiin Jari Heikkilä. 
                           
§ 49: Yhteinen kirkkoneuvosto asetti Kiimingin seurakunnan toimitilat -tarveselvitystyöryhmän, jonka puheenjohtajaksi nimettiin kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo. Jäseniksi nimettiin Kiimingin seurakunnan kirkkoherra Pauli Niemelä, kiinteistötoimen johtokunnan edustaja Antti Holma, työntekijöiden edustaja Anne Schönberg ja sihteeriksi kiinteistösihteeri. Yhteisen kirkkoneuvoston edustajaksi työryhmään nimettiin Titta Tiri. 
                           
§ 50: Yhteinen kirkkoneuvosto nimesi seurakuntien edustajat Rauhan Tervehdys ry:n vuosikokouksiin 2023–2024. Jokainen seurakunta voi nimetä vuosikokoukseen yhden edustajan kutakin alkavaa 5000 seurakunnan jäsentä kohti, ei kuitenkaan kolmea enempää. 
                           
Rauhan Tervehdys ry:n vuosikokousedustajia 2023–2024 ovat: 
Tuiran seurakunta: Hilkka Haaga, Jarmo Komulainen ja Raija Halonen 
Haukiputaan seurakunta: Pekka Kujala ja Mauno Sipola 
Kiimingin seurakunta: Sirpa Laurila, Kyösti Niemelä ja Taru Mäkelä 
Oulun tuomiokirkkoseurakunta: Lyly Rajala, Marjo Kemppainen ja Minna Laamanen 
Oulujoen seurakunta: Juha Alanko, Kirsi Anttila ja Hannu Kuparinen 
Oulunsalon seurakunta: Suvi Helanen ja Pekka Tahkola
Karjasillan seurakunta: Martti Hannula, Marja-Liisa Pylväs ja Pekka Mikkola 
Varajäsenet: Rauno Hekkala, Martti Pentikäinen ja Miina-Anniina Heiskanen 
                           
§ 51: Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi erityisammattimiehen määräaikaiseen työsuhteeseen Samuli Mustajärven ajalle 1.3.2023-31.12.2025, sijoituspaikka hautauspalvelut. Varalle valittiin Tapio Jurvakainen. 
                           
§ 52–53: Merkittiin tiedoksi palvelusihteerin irtisanoutuminen ja julistettiin auki palvelusihteerin pysyväisluonteinen työsuhde, sijoituspaikkana henkilöstöpalvelut
§ 54: Merkittiin tiedoksi perheneuvojan irtisanoutuminen                    
§ 55–56: Myönnettiin kaksi sivutoimilupaa 
§ 57: Merkittiin tiedoksi yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen 14.3.2023 päätökset ja hyväksyttiin niiden täytäntöönpano ja merkittiin tiedoksi asialista yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa 18.4.2023           


Kokouksen esityslista ja mahdolliset julkiset liitteet löytyvät verkkosivuiltamme www.oulunseurakunnat.fi/paatoksenteko. Päätökset ovat virallisia pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen. 

Tiedottajana kokouksessa oli

Harriet Urponen
Harriet Urponen
Viestintäjohtaja
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

2023-03-31 05:34:00.0