Uutislistaukseen

Oulun seurakunnat mukana Earth Hour -ilmastotempauksessa 25.3. – Hiuskassa ja tuomiokirkossa tunnelmoidaan kynttilänvalossa

Oulun ev.-lut. seurakunnat osallistuvat jälleen Earth Hour -tempaukseen lauantaina 25.3. Maailmanlaajuisessa ilmastotempauksessa sammutetaan symbolisena eleenä valot tunniksi kello 20.30-21.30. Tarkoituksena on kiinnittää huomio ilmastonmuutoksen kiihtymiseen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Earth Hour_Aki-Pekka Sinikoski_WWF.jpeg

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski /WWF

Oulun seurakuntien kiinteistöistä sammutetaan valoja kello 20.30–21.30. Valot jätetään palamaan kuitenkin niihin paikkoihin, missä se on turvallisuussyistä tarpeen. Myös hautausmaiden valot joko sammutetaan tai valon määrää vähennetään huomioiden muun muassa turvallisuusnäkökohdat.

Valomerkin lisäksi seurakunnissa järjestetään teemaan liittyviä tapahtumia. Kello 18 alkavassa koko perheen Earth Hour -tapahtumassa Hiuskassa (Paraatikatu 8) tehdään ilmastoystävällinen matka maailman ympäri tutustumalla eri maiden kulttuureihin muun muassa musiikin kautta. Ilta päättyy kynttiläpiknikiin, jossa on tarjolla ekologinen ja terveellinen iltapala.

Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3 A) alkaa kello 18 kaikille avoin, erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu tapahtuma, jonka ohjelmassa on teemaan liittyvää musiikkia sekä Earth Hour -aiheista luovaa tekemistä. Musiikista vastaa Juho Karvonen & Eemeli Vaara -duo. 

Valojen sammuttamisen aikaan kello 20.30 tuomiokirkon ilta jatkuu kaikille avoimella Earth Hour -kynttilämessulla. Messua vietetään hämärässä kirkossa kynttilöiden valossa. 

”Nuorten tapahtumassa ja kynttilämessussa jaamme yhdessä toivon ja lohdun sanoja ja tekoja epävarmassa maailmassa. Pohdimme myös, miten voimme olla yksittäin ja yhdessä suojelemassa luontoa ja edistämässä kestävää elämäntapaa”, kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaaja Terhi-Liisa Autioniemi.

Kynttilämessun jälkeen tuomiokirkossa on nuorten ja nuorten aikuisten yötapahtuma Yö kirkolla, joka päättyy sunnuntaina 26.3. klo 10 alkavaan messuun. Tapahtumaan voi ilmoittautua nuorisotyönohjaaja Terhi-Liisa Autioniemelle (terhi-liisa.autioniemi@evl.fi)


Maailmanlaajuinen huoli ilmastonmuutoksesta

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.

Oulun seurakunnat ovat olleet mukana tapahtumassa alusta saakka. Osallistumalla Earth Hour -kampanjaan Oulun seurakunnat haluavat viestittää huolensa ilmastonmuutoksesta.

”Myös kirkolla on velvollisuus liittyä mukaan globaaliin vastuuseen ilmastonmuutoksen uhkia vastaan. Maailmanlaajuisesti ilmastonmuutos uhkaa meitä kaikkia, mutta erityisesti se uhkaa heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä ja heidän mahdollisuuksiaan hyvään elämään. Juuri tämän takia haluamme seurakuntana osallistua tapahtumaan”, Autioniemi kuvailee.

Vuonna 2022 Earth Hour -tempauksessa oli mukana 192 maata ja maantieteellistä aluetta. Suomessa Earth Houriin osallistui vuonna 2022 tavalla tai toisella 1,5 miljoonaa suomalaista.

Lisätietoja Earth Hour -tapahtumista

Terhi-Liisa Autioniemi
Terhi-Liisa Autioniemi
Nuorisotyönohjaaja
Isokatu 17
90100 Oulu
Katja Haipus
Katja Haipus
Lähetyssihteeri
Koivumaantie 2
90650 Oulu

20.3.2023 14.35