Uutislistaukseen

Kaikille avoin seminaari tekoälystä Sofia seurakuntakeskuksessa

Seminaarissa kerrotaan siitä, mitä tekoäly on, kuinka se toimii ja millaisia vaikutuksia sillä on arkeemme nyt ja tulevaisuudessa. Tilaisuuteen ilmoittaudutaan 5.2. mennessä. 

tekoälyseminaari cover.png

Tekoälystä, sen toiminnasta ja vaikutuksista järjestetään kaikille avoin seminaari 8.2.2023 kello 9–12 Sofia seurakuntakeskuksessa (Isokatu 17). 

Maksuttomassa tapahtumassa puhuvat tietotubettaja Ville Mäkipelto, tutkimusjohtaja Susanna Pirttikangas Oulun yliopistosta ja suunnittelija Panu Räsänen digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verkestä. 

Seminaarissa perehdytään siihen, mitä tekoäly on, kuinka se toimii ja millaisia vaikutuksia sillä on arkeemme nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi pohditaan tekoälyn moraalia ja etiikkaa. Tilaisuudessa kurkistetaan myös siihen, kuinka tekoäly on muuttanut ja muuttaa nuorisotyötä. 

Oulun seurakuntien Digillä kasvotusten -hankkeen järjestämä tapahtuma on tarkoitettu kaikille tekoälystä kiinnostuneille. 

– Tekoäly on jo tullut osaksi arkeamme, tiedostamme sen tai emme. Seminaari on oivallinen tilaisuus saada lisätietoa aiheesta. Samalla voimme katsoa tulevaisuuteen, mitä tekoäly mahdollistaa ja missä asioissa se meitä haastaa, toteaa hankkeen projektipäällikkö Mono Kuoppala.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan 5.2. mennessä. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä. 

Ohjelma
8.30    Aamukahvit
9.00    Virittäytyminen seminaarin aiheeseen, projektipäällikkö Mono Kuoppala, Digillä kasvotusten -hanke
9.10     Asiantuntijoiden puheenvuorot Ville Mäkipelto, Susanna Pirttikangas ja Panu Räsänen 
            Keskustelu, yleisökysymykset
11.50   Asiantuntijoiden loppupuheenvuorot
12.00   Seminaari päättyy

Seminaarin asiantuntijat:
Ville Mäkipelto on suosittu tietotubettaja, jonka tietovideoita on katseltu YouTubessa yli 40 miljoonaa kertaa. Mäkipelto on koulutukseltaan psykologian maisteri ja teologian tohtori ja on aiemmin työskennellyt muun muassa psykologina sekä eksegetiikan tutkijana Helsingin yliopistossa.

Susanna Pirttikangas on tutkimusjohtaja hajautetun reunatekoälyn alueella Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa. Hän on myös Oulun yliopiston AI-yhteisön varajohtaja sekä yksityisen sektorin freelancer-datatieteilijä.

Panu Räsänen työskentelee digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verkellä vastuualueenaan teknologiakasvatus. Yli kymmenvuotisen nuorisotyöhistoriansa aikana hän on pyrkinyt soveltamaan pelejä, digitaalisia välineitä ja -alustoja työssään luovasti osana nuorisotyötä.

Thu Jan 26 09:58:57 EET 2023