Uutislistaukseen

Joulunaika huipentuu loppiaiseen

Loppiainen muistuttaa meitä kirkon lähetystehtävästä ja viestii siitä, että joulun sanoma kuuluu kaikille kansoille. 

Loppiainen, Pixabay.jpg

Loppiaisena kerrotaan pitkien matkojen takaa saapuneista Itämaan tietäjistä. Kuva: Pixabay

Joulun pyhiin kuuluvaa loppiaista 6.1. vietetään Oulussa perinteisesti jumalanpalvelusten merkeissä. Loppiaisena kirkoissa kerrotaan pitkien matkojen takaa Betlehemin talliin saapuneista Itämaan tietäjistä, jotka ovat tulleet tutuiksi joulukuvaelmista ja Tiernapojat-lauluesityksistä. Tietäjät olivat vieraiden kansojen edustajia ja loppiainen muistuttaa meitä kirkon lähetystehtävästä. Loppiainen viestii siitä, että joulun sanoma kuuluu kaikille kansoille.

Oulussa loppiaisen messuja järjestetään kello 10 Oulujoen, Karjasillan, Haukiputaan, Oulunsalon ja Tuiran kirkoissa sekä Oulun tuomiokirkossa. Yli-Iin kirkossa on 6.1. klo 10 Loppiaisen lähetysmessu, jossa saarnaa Mikko Pyhtilä Suomen Lähetysseurasta. Oulun tuomiokirkon, Oulujoen kirkon ja Yli-Iin tilaisuudet lähetetään myös verkossa osoitteessa Virtuaalikirkko.fi. 

Vielä pääsee laulamaan Kauneimpia joululauluja

Pateniemen seurakuntakoti Ankkurissa (os. Pateniemenranta 3) järjestetään loppiaisena 6.1. klo 12 Kauneimmat joululaulut -messu. Se on jumalanpalvelus, jossa pääosa on tuttuja joululauluja ja niistä tehtyä liturgista musiikkia. 

Kauneimpia joululauluja pääsee laulamaan loppiaisena 6.1. vielä viimeistä kertaa kello 15 Oulun tuomiokirkkoon. Karjasillan kirkossa on 6.1. klo 15 perheiden kauneimmat joululaulut -tapahtuma, jossa mukana myös Pyhän Andreaan lapsikuoro. Kauneimmat joululaulut soivat vielä Koskelan seurakuntakodilla pe 6.1. klo 16 (os. Koskelantie 86, käynti Mertatien kautta). Tämä tilaisuus tulkataan viittomakielelle. Viimeiset Kauneimmat joululaulut kaikuvat Koskelan seurakuntakodilla 6.1. klo 18. 

Oulun seurakuntien joulusivusto (Oulunseurakunnat.fi/joulu) Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Loppiaisen tapahtumat tapahtumakalenterissa (Oulunseurakunnat.fi) Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuva: Anniina Mikama / Kirkon kuvapankki

2022-12-28 09:42:00.0