Uutislistaukseen

Kirkkohäät saa helposti vihkihetkessä

Oulun tuomiokirkossa on mahdollisuus mennä helposti naimisiin perjantaina 2.9. kello 14–19.   

Vihkipari alttarilla papin edessä, kuva on otettu kirkon käytävältä alttarille päin.

Kuva: Sanna Krook.

Vihkiaika on varattava etukäteen Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastosta soittamalla, puh. 044 316 1401. Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaisin kello 9–16 ja tiistaista perjantaihin kello 9–14. 

Vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein. Vihkiparin tulee saapua kirkkoon 15 minuuttia ennen varattua vihkiaikaansa. Pappi juttelee parin kanssa, ja sen jälkeen toimitetaan vihkiminen.

– Vihkihetki on hyvä vastaantulo kirkolta. Usein ajatellaan, että kirkollinen vihkiminen on suuri ja kallis, ja että se pitää suunnitella pitkän kaavan mukaan. Kirkollinen vihkiminen voi kuitenkin olla myös yksinkertainen ja pienimuotoinen toimitus, kertoo vs. kirkkoherra Eija Nivala Oulun tuomiokirkkoseurakunnasta.

Vihkihetkeen tarvitaan mukaan esteettömyystodistus, joka tulee hankkia viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta tai soittamalla Oulun aluekeskusrekisteriin puh. 08 316 1310 (ma–pe klo 9–16). Jos kumpikaan vihittävistä ei ole Oulun ev.lut. seurakuntien jäsen, todistus haetaan jommankumman kotiseurakunnasta. 

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä evankelisluterilaisen kirkon jäseniä tai toinen on rippikoulun käynyt evankelisluterilaisen kirkon jäsen ja toinen kuuluu johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan.

Vihkipari voi kutsua tilaisuuteen läheisiään todistamaan vihkihetkeä, mutta tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät myös seurakunnan puolesta. 

– Vihkihetki on helppo vaihtoehto usein aikaa, vaivaa ja rahaa vaativille hääjärjestelyille. Nyt on hyvä mahdollisuus tarttua hetkeen esimerkiksi, jos vihkiminen on ollut pitkään mielessä, Nivala vinkkaa.

Seuraava vihkihetki järjestetään Oulun tuomiokirkossa perjantaina 25.11.2022.
 

 

8.8.2022 08.13