Uutislistaukseen

”Henkilökohtainen usko voi olla myös sateenkaari-ihmiselle elämän tärkein asia” – Oulu Pride -viikolla on mahdollisuus osallistua hengellisiin tapahtumiin

Oulun tuomiokirkkoseurakunta ja Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke järjestävät Oulun Pride -viikolla perjantaina 5.8. keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään sateenkaari-ihmisen elämää vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen sisällä.  

Kaksi naista pitää toisiaan kädestä, lähikuvassa näkyvät vain kädet ja hieman jalkoja.

Tilaisuudessa omista kokemuksistaan kertovat Samuel Jyrinki, Demian Seesjärvi ja Inkeri Kinnunen. Tilaisuuden juontajana toimii Meri-Anna Paloniemi.  

Voimavaraksi-hankkeen hankekoordinaattori Riku Karppisen mukaan teemasta on syytä keskustella, sillä hänen kokemuksensa mukaan homoseksuaali voi jäädä lestadiolaisessa yhteisössä yksin.  

– Itse tunsin itseni vääränlaiseksi, mutta en uskaltanut kertoa siitä kenellekään. Vuosien prosessoinnin jälkeen lopulta hyväksyin homouteni ja kerroin siitä muille.
 
Karppisen mukaan sateenkaari-ihmisten hengellisyyttä ei oteta aina riittävän vakavasti. 

–  Meitä sateenkaari-ihmisiä syntyy kaikkiin hengellisiin yhteisöihin, ja me omaksumme niissä yhteisön hengellisen opetuksen. Henkilökohtainen usko voi olla myös sateenkaari-ihmiselle elämän tärkein asia, Karppinen muistuttaa. 

Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke pyrkii vaikuttamaan siihen, että hengelliset yhteisöt olisivat turvallisia ympäristöjä myös sateenkaari-ihmisille.  

Oulu Pride keskustelutilaisuus perjantaina 5.8. klo 18–20 Vanhassa pappilassa aiheella ”Millaista on elää sateenkaari-ihmisenä vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen sisällä?”. Tule kuulemaan kokemusasiantuntijoiden kertomuksia. Voit seurata keskustelutilaisuutta myös Sateenkaariyhdistys Malkuksen Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
 

Pride-viikolla myös Sateenkaarimessu ja puistojuhlassa lapsille Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu

Sateenkaarimessu pidetään keskiviikkona 3.8 klo 18–18.45 Oulun tuomiokirkossa. Messussa ovat mukana Jenna Utriainen, Kimmo Kieksi, Arpad Kovacs sekä Sateenkaaripelimannit; Maria Häkkinen (laulu ja kitara), Laino Jylhänniemi (alttoviulu) ja Osmo Hakosalo (laulu ja viulu). Messun jälkeen on kirkkokahvit Cafe Kryptassa ja/tai kirkkotarhassa. 

Oulu Pride puistojuhla järjestetään lauantaina 6.8. klo 14–19 Hollihaan puistossa, jossa Oulun tuomikirkkoseurakunta on mukana Taika-Petterin ja Jakke Jääkarhun kanssa klo 15.45–16. 
 

25.7.2022 09.21