Uutislistaukseen

Puistoporinoissa tarjolla soppaa ja yhdessäoloa kaikelle kansalle

Oulun tuomiokirkon lähellä sijaitsevassa Franzeninpuistossa järjestetään tiistaina 12.4. kello 17 alkaen koko kansan tapahtuma otsikolla Puistoporinat – pohjoista diakoniaa jo 150 vuotta. Tapahtuma on osa 150 vuotta täyttävän kirkon diakonian juhlavuotta

Oulun tuomiokirkon torni kuvattuna kirkon portailta yläviistoon. Taustalla sininen taivas.

Oulun tuomiokirkon portailla ja Franzeninpuistossa juhlitaan 150 vuotta täyttävää kirkon diakoniaa.

Oulun ev.lut. seurakuntien ja Oulun hiippakunnan lisäksi toteutuksessa ovat mukana Diakonia-ammattikorkeakoulu, Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö, Caritas-Säätiö ja Oulun kaupunki. 

Soppatykki ja kahvipannut porisevat kuumina, ja kaikki ovat tervetulleita syömään ja viihtymään yhdessä. Tarjoilu on maksuton kaikille kävijöille. Puistoporinoiden teltoilla on tarjolla tietoa, tukea ja mukavaa ohjelmaa. Kävijät voivat muun muassa pyörittää onnenpyörää, mittauttaa verenpaineensa, istua Puistokammarin nojatuolissa porisemassa tai purkaa halivajetta jättinallen halauspisteellä. Tuomiokirkon kirkkotarhassa sijaitseva lasten oma Pikku Sofian kirkko on avoinna ja kirkonrotat järjestävät ohjattua toimintaa lapsille. 
 

Ohjelmaa kirkon portailla ja lopuksi iltamessu 


Tuomiokirkon portailla alkaa kello 18.15 musiikkia ja puhetta sisältävä ohjelma, joka nostaa esille kirkon auttamistyön merkitystä yhteiskunnassa. Raimo Paaso ja Outi Uusimäki esittävät diakonian juhlavuoden tunnuslaulun ja luvassa on myös yhteislaulua. Myös Oulun seurakuntayhtymän viittomakielinen kuoro esiintyy.

Kello 18.30 alkaa keskustelu, jossa kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikainen käyvät vuoropuhelua diakonian paikasta tämän päivän Suomessa. Tapahtuman päätteeksi kello 19 kaikkia kutsutaan Oulun tuomiokirkkoon piispa Jukka Keskitalon ja tuomiorovasti Satu Saarisen toimittamaan iltamessuun. Mukaan pääsee kello 18 alkaen myös verkon välityksellä osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. Ohjelma ja iltajumalanpalvelus tulkataan viittomakielelle. 

Oulun ev.lut. seurakuntien diakoniatyöntekijä Kari Rekilä toivoo näkevänsä Puistoporinoissa paljon väkeä:
"Kirkon auttamistyö tavoittaa laajasti eri-ikäisiä ihmisiä ympäri kaupungin. Kirkon työntekijöiden rinnalla auttajina toimivat myös monet vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanimme. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee porisemaan patojen äärelle ja osallistumaan yhteiseen juhlaamme."

 

Lisätietoa diakonian juhlavuodesta Suomen ev.lut. kirkon sivuilta  ja Oulun seurakuntien sivuilta

 

Julkaistu 29.3.2022 

29.3.2022 14.57