V I I T A S E N  P I I A

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa indie-folkkia soittava yhtye, joka on hurmannut neljällä albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja raivannut Viitaselle jalansijaa Suomen eturivin tarinankertojien joukossa. Viitasen Piian akustisesta folkista ja americanasta kumpuava ilmaisu on saanut vuosien saatossa rinnalleen myös uusia sävyjä, ja akustisia ja elektronisia elementtejä yhdistelemällä on löytynyt rikas ja omintakeinen musiikillinen maailma, jonka ytimessä soivat Viitasen vahvat sävellykset ja sanoitukset, jotka porautuvat syvälle ihmisenä olemisen ytimeen.

Viitasen Piia on julkaissut neljä albumia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tommi Kalenius

Tommi Kalenius on kasvanut lauluntekijäksi monien vaiheiden rikastuttamana.

Vuonna 2022 näitä vaiheita tullaan jakamaan konserttikiertueella, sosiaalisen median kanavissa

 ja uusilla julkaisulla.

Gospelmusiikin parissa uransa ja lauluntekijän matkansa aloittanut Kalenius saavutti varhain paikkansa kotimaisten lauluntekijöiden mielenkiintoisimpien tulokkaiden rintamassa.

Tavoitteellinen tekeminen ja alkuaikojen yhteistyöt mm. Anna-Mari Kaskisen kanssa tuottivat lukuisia yhteislauluja, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa ympäri maan.

Kalenius toimi nuoren seurakunnan veisukirjan 50-vuotisjuhlapainoksen toimittajana vuonna 2020. Sen myötä hän pääsi edistämään erityisesti nuorten lauluntekijöiden teoksia ja yhteiskirjoittamisen kulttuuria.

Oman tekijyyden ja oman äänen löytäminen eteni ikonisten lauluntekijöiden jalanjäljissä. Samaan aikaan nuoruusvuosien mustavalkoinen maailmankuva muuttui tarpeeseen löytää lauluihin inhimillinen, avara ja myötätuntoinen ääni.

Vuoden 2022 aikana on aika avata muistojen kirjaa ja tuoda uudelleen esiin jotain unohtunutta, mutta tuttua. Samalla on mahdollista antaa väläyksiä jostain aivan uudesta.

Juhani Tikkanen Duo

Laulaja-lauluntekijä Juhani Tikkanen julkaisi kolmannen albuminsa ”Pyssysankareita & kitaralaukkuja” syksyllä 2021.

Monet Juhani Tikkasen laulut, mm. ”Vuosia”, ”Mitä ois tietää” ja ”Tässä on kaikki” ovat soineet tiuhaan valtakunnallisissa radioissa.

Juhani Tikkanen kiertää Suomea yli sadan keikan vuositahdilla sekä kitaralla itseään säestäen, että taitavan ja soundirikkaan yhtyeensä kanssa. Juhanilla on upea taito tarjota jokaisella keikallaan yleisölle sekä iloa ja naurua, että myös lohtua.

Juhani Tikkanen Duossa soittaa Juhani Tikkanen laulu ja kitara; Jere Valkonen

Vanamo

Yhtye on perustettu vuonna 2012. Vanamon ensimmäinen pitkäsoitto Kun tulet takaisin julkaistiin vuonna 2014. Muita sinkkujulkaisuja ovat vuodelta 2019 Yöt Ei Oo Mustia ja Jeesus sekä uusimpana julkaisuna laulu Pelastaja vuodelta 2020.

Vanamossa soittavat Petri Aittoniemi laulu, kitara. Jyri Aittoniemi laulu, basso. Sami Renkola laulu, kitara. Reijo Shemeikka rummut.

 

TERA 

TERA perustettiin vuonna 2006.

Yhtyeen kitaristi Antti Honkkila ja laulajakitaristi Petri Lassila päättivät perustaa uuden bändin Terapia yhtyeen lopetettua.

Antti sanoi Petrille tietävänsä loistavan rumpalin, poikansa Matin, ja loistavan basistin, Matin bändikaverin Pike Määtän. Pike ja Matti olivat olleet kovia Terapia-faneja, joten mukaan lähteminen ei tuottanut heille hankaluuksia.

TERAn ensimmäinen single "Kylmä Kaveri" ilmestyi kesällä 2007 ja albumi "Uusi Veri" ilmestyi Maata näkyvissä festareilla marraskuussa 2007.

Jesse Riikonen aloitti vakibasistina vuoden 2008 lopusta eteenpäin.

Terassa soittavat Petri Lassila, Jesse Riikonen ja Juho Fabrin.

Teran musiikin vakaumusta ja sanomaa on kutsuttu kristilliseksi, mutta yhtye käsittelee kappaleissaan mitä tahansa aiheita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustarastas

Espoon Tapiolassa 1994 perustettu folk- yhtye Mustarastas täyttää tänä vuonna 28 vuotta. Yhtyeen musiikissa soi kansanmusiikille tunnusomaiset akustiset kielisoittimet, haitari, viulu, nyckelharpa, basso ja tinapilli. Myös moniääninen laulu on erittäin vahvaa. Mustarastaalla on vahvasti suomalaiskansallinen sointi, mutta siitä on helppo erottaa myös irlantilaisen kansanmusiikin sävyjä.

Mustarastaan teksteissä usein yhdistyy Suomen kansan luonteen tummat sävyt ja kristillinen traditio, mutta tekstien tunnustuksellisuudesta huolimatta kerronta noudattaa kansanmusiikille ominaista tarinointia ja kieli on myös tyylin mukaista. Sävellykset ja sanoitukset ovat etupäässä Kari Haapalan käsialaa, mutta myös muiden yhtyeen jäsenten kädenjälki on vahvasti edustettuna.

Mustarastaan musiikki on rikkonut rajoja ja tavoittanut niin nuoret kuin
vanhemmatkin kuulijat. Yhtye valittiin Kaustisten folkmusic –festivaalien juhlayhtyeeksi 2002. Yhtye on julkaissut ensimmäisen levynsä jo 1994, ja tuorein, "Purjeenpaikkaaja"-albumi on julkaistu 14.2. 2019. Se on jo yhtyeen 11. CD.

 

Pentti Punkin Syntymäpäivät

Pentti Punkin Syntymäpäivät sai alkunsa, kun kolmikko tapasi toisensa päiväkotimaailmassa. Muusikkotaustaiset miehet panivat merkille, että lasten kanssa musisoidessa oma ajatus pääsee virtaamaan vapaammin ja samalla tietynlaiset rajoitukset poistuvat: lastenmusiikissa voi tapahtua ihan mitä vaan.

”Lastenmusiikissa saa aidosti ja hiomattomasti näyttää tunteita ja puhua niistä.  Lyriikoissa ei tarvitse lähestyä asioita mahtavien metaforien kautta, vaan kieli on parhaimmillaan hyvin arkista”, Pajuniemi pohtii.

Bändin jäsenet ovat yhtä mieltä siitä, että lastenmusiikin tekeminen tuntuu merkitykselliseltä.

”Aikuisena haluaa olla vaikuttamassa siihen, millaisia arvoja lapsille välittää. He ovat kuitenkin niitä tulevaisuuden aikuisia. Lapsista koostuva yleisö on myös hyvin vastaanottavaista, se motivoi omaa tekemistä.”

Pentti Punkin Syntymäpäivät-yhtye

Antti Kokko perkussionistibasisti 

Hiski Pajuniemi laulu, puhaltimet ja kielisoittimet

Valtteri Huovinen laulu, kitara