Asiapuhetta keski-iästä

ke 29.5. klo 18.00 – 20.00
Tapahtuman logossa on puhekupla, jossa lukee Asiapuhetta keski-iästä. Kuva Harriet Urponen

D-asema - kansalaistoiminnan keskus

Onko keski-iässä peli jo menetetty? Vai onko viisikymppisyys sittenkin elämän parasta aikaa? Asiapuhetta keski-iässä keskusteluilloissa etsitään vastauksia siihen, miten säilyttää mielenrauha keski-iän myrskyissä. Miten kohdata iän tuomat muutokset omassa tai lähipiirin elämässä.

Toukokuun Asiapuhetta keski-iästä illan teemana on "Sukujen salaisuudet".  Silloin keskustelemme sukutarinoiden moninaisista vaikutuksista ja merkityksistä ihmisen elämässä.

Vieraana ovat tutkija Joa Hiitola, joka on mukana Oulun yliopiston Syljen jäljillä -tutkimushankkeessa sekä Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen, joka on kirjoittanut oman sukunsa erityisestä tarinasta kirjan. 

Tutkija Joa Hiihtola selvittää työryhmänsä kanssa sitä, mitä tapahtuu, kun ihminen löytää yllätyssukulaisia erilaisten geenitestien kautta. Tutkimusryhmä on kerännyt ihmisten omia tarinoita, joihin tutkijat parhaillaan perehtyvät. Tuomiorovasti Satu Saarinen puolestaan on kirjassaan kertonut isoäidistään ja siitä, miten hänen sukunsa saksalaiskytköksistä ei ole vaiettu, eikä niitä ole hävetty, vaikka toisenlaisiakin tarinoita on. 

Vieraat auttavat meitä laajentamaan ajattelutapojamme liittyen sukusalaisuuksiin ja siihen, millainen myllerrys ihmisen elämässä saattaa käydä, kun löytyykin yllättäen uusia sukulaisia. Ovatko salatut sukulaiset onni vai kirous vai sitä kaikkea yhtä aikaa? 

Tilaisuus kestää kaksi tuntia. Aikaa on myös yleisökysymyksille. 

Tilaisuuden juontavat Minna Akimo ja Harriet Urponen 

Kahvitarjoilu! Vapaa pääsy!

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Oulun seurakuntayhtymä, Tuiran seurakunta

Ota yhteyttä

Viestintäjohtaja
Oulun seurakuntayhtymä
Viestintäpalvelut
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu