Uutislistaukseen

Tuiran kirkossa keskustellaan uskosta, elämästä ja Jumalasta 

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi luotsaa Minun uskoni -keskustelusarjaa kolmena lokakuun keskiviikkona kello 17 Tuiran kirkossa. Keskustelukumppaneina ovat Kari Kanala (kuvassa), Ville Ranta ja Riikka Moilanen.

Paavalin kirkkoherra Kari Kanala musta papinpaita yllään mustan avoauton ratissa.

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala on vieraana ensimmäisessä Minun uskoni -illassa 13.10.2021. Kuvaaja: Jussi Vierimaa

Sarjan avaa 13.10. Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala, joka on tullut tutuksi muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta. 20.10. vieraana on sarjakuvataiteilija Ville Ranta ja päätöskerralla 27.10. Oulaisten tuleva kaupunginjohtaja Riikka Moilanen. Mukaan pääsee paikan päällä ja Virtuaalikirkon Linkki avautuu uudessa välilehdessäkautta.  Tapahtumista jää tallenne Virtuaalikirkon arkistoon. Illan päätteeksi kello 19 on mahdollista osallistua hiljaiseen viikkomessuun, jossa saarna on korvattu musiikilla. 

”Kirkossa puhutaan yhteisestä uskosta, mutta silti jokaisella ihmisellä on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on kiinnostava ja tosi. Näissä illoissa jokainen keskustelija saa sanoittaa itse, mitä hänelle merkitsevät usko, toivo, rakkaus, armo ja pelastus”, kuvailee Mikko Salmi.  

 

Tärkeintä ovat armo ja rakkaus  

Ensimmäisen illan 13.10. keskustelija kirkkoherra Kari Kanala kertoo, että kirkolla ja hänellä kirkon työntekijänä, on vain kaksi tehtävää: lohduttaa ja rohkaista. Armo ja rakkaus ovat kaikkein tärkeimmät asiat:  

”Rakkaus on halkeama helvetin muurissa. Se on jotain, joka muuttaa kaiken. Armossa ei ole mutta-sanaa, sillä se ei aseta ehtoja. Nykypäivän ihminen ei mieti pelastuuko hän, vaan pohtii, kelpaako hän oikeasti sellaisena kuin on. Todellinen yhteys voi syntyä vain silloin, kun ihminen kohdataan omana itsenään.”  

 


Minun uskoni -keskustelusarja saa jatkoa keväällä. Tilaisuudet toimivat ennakkotapahtumina Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien #YHDESSÄ2022-viikonlopulle, jota vietetään Oulussa 20.–22. toukokuuta 2022. Yhteiskunnallisen, keskustelevan kaupunkifestivaalin pääjärjestäjät ovat Kirkkopalvelut, Suomen Lähetysseura ja Oulun ev.lut. seurakunnat. Mukana ovat myös Oulun kaupunki ja Oulun hiippakunta sekä Kirkkohallitus.  


Julkaistu 4.10.2021

4.10.2021 16.30