Seuraava vihkihetki Oulun tuomiokirkossa perjantaina 3.3.

14.2.2017 12.22

Kuvassa häät Oulun tuomiokirkossa
Oulun tuomiokirkossa järjestetään vihkihetkiä vuonna 2017 perjantaina 3.3. kello 15–18, lauantaina 9.9. kello 16–19 ja perjantaina 29.12. kello 15–18.

 

Vihkihetkeen ei ilmoittauduta etukäteen, vaan parit vihitään saapumisjärjestyksessä. Mukaan tarvitaan esteettömyystodistus, joka on hankittu viimeistään seitsemän vuorokautta ennen vihkimistä jommankumman vihittävän kotiseurakunnan kirkkoherranvirastosta.

Vihkipari voi kutsua kirkkoon läheisiään todistamaan vihkihetkeä, mutta tarvittavat kaksi todistajaa löytyy myös seurakunnan puolesta. Vihkimisen jälkeen on tarjolla hääkakkua ja kahvit hääparille ja kahdelle todistajalle tuomiokirkon kryptassa. Vihkitoimitus ja juhlakahvit ovat maksuttomia.

 

Esteettömyystodistus viikkoa aikaisemmin

 

Esteettömyystodistuksella varmistetaan, että parilla on oikeus mennä naimisiin. Todistuksesta tulee käydä ilmi kirkollisen vihkimisen edellytykset.

Oulun ev.lut. seurakunnissa avioliiton esteiden tutkintaa tehdään arkipäivisin kello 9–16 seurakuntien keskusrekisterissä, osoitteessa Isokatu 17, p. (08) 3161 310. Esteidentutkintapyynnön voi tehdä myös missä tahansa Oulun seurakuntien kirkkoherranvirastossa.

Esteettömyyslomakkeen voi tulostaa osoitteesta http://www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä ev.lut. kirkon jäseniä. Kirkollinen vihkiminen on mahdollista myös silloin, kun toinen vihittävistä kuuluu johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan ja toinen vihittävistä on rippikoulun käynyt ev.lut. kirkon jäsen.

 

Kuva: Sanna Krook

Julkaistu 14.2.2017

« Uutislistaukseen