Hautausmaat

Ylikiimingin sankarihauta. Kuva: Rebekka Naatus.

 
Oulun seurakuntayhtymällä ovat käytössä seuraavat kolmetoista hautausmaata: Oulun ja Oulujoen hautausmaat, Kirkkotarha 1 ja 2 (Ylikiiminki), Kiviharjun ja Ylivuoton hautausmaat (Ylikiiminki), Haukiputaan hautausmaa, Kiimingin kirkkomaa, vanha sekä uusi osa, Jäälin hautausmaa, Oulunsalon hautausmaa, Yli-Iin kirkonkylän hautausmaa ja Tannilan hautausmaa. Lisäksi Haukiputaalla on kirkon läheisyydessä vanha hautausmaa, jonne ei tällä hetkellä haudata. 
 

Oulun kaupungin alueella sijaitsevien hautausmaiden mielenkiintoisista kulttuurihistoriallisesta piirteistä kerrotaan myös Oulun hautausmaat -kirjassa, joka on myynnissä kirkkoherranvirastoissa ja keskusrekisterissä.

Oulun seurakuntien hautauspalvelun sivulle

Hautaamiseen ja hautapaikkaan liittyvät maksut

Haudan hoitamiseen liittyvät maksut ja yleiset hoitosopimusehdot

Hautamuistomerkkiohjeistus

Lisätietoa kirkon hautaustoimesta


Oulun ev.lut. seurakuntayhtymä lahjoitti Jakkukylän hautausmaan kiinteistöineen Iin seurakunnalle 1.1.2018. Kuntajaon muutoksella Jakkukylän alue siirrettiin Iin kuntaan 1.1.2018. Kirkkohallitus on hyväksynyt vastaavan seurakuntajaon muuttamisen siten, että Jakkukylän alue liitetään Oulujoen seurakunnasta Iin seurakuntaan 1.1.2018 lukien. Hautapaikoista, hautausjärjestelyistä ja hautojen hoitosopimuksista pyydämme olemaan jatkossa yhteydessä Iin seurakuntaan.

Yhteystiedot Iin seurakuntaan:
kirkkoherranvirasto: Puistotie 3, 91100 Ii (avoinna ma-pe klo 9.00–14.00)
p. 040 848 0078, ii.seurakunta@evl.fi, www.iinseurakunta.fi/


Tietoa ainaishoitosopimuksista

Hautojen ainaishoitosopimuksia ei ole lakkautettu. Hoitohaudoille istutetaan edelleen kesäkukat alkukesästä kuten tähänkin saakka. Mikäli omainen haluaisi vaihtaa 1-vuotiset kesäkukat monivuotisiin perennoihin, lisätietoa saa hautausmaan toimistolta.

Vuonna 2014 yhteinen kirkkovaltuusto päätti lakkauttaa ainaishoidot, mutta Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi päätöksen vuonna 2016.

Lisätietoja päätöksestä

Yhteinen kirkkovaltuusto 4.10.2016 § 46

Aikaisemmat päätökset

Yhteisen kirkkovaltuuston päätös (10.3.2014) ainaishoitosopimusten lakkauttamisesta 1.1.2015 alkaen

Kuulutus ainaishoitojen lakkauttamisesta 18.6.2014