Hae
pienennä tekstin kokoa suurenna tekstin kokoa Tekstiversio

Haukiputaan seurakunta - palveleva yhteisö

Haukipudas on vireä noin 16000 jäsenen kasvuseurakunta lähellä Oulua. Haukiputaalla on hyvät palvelut ja kaunis luonto joki- ja merimaisemineen.

Haukiputaan seurakunta on yksi laajentuneen Oulun seitsemästä seurakunnasta. Me haukiputaalaiset katsomme toiveikkaasti tulevaisuuteen. Seurakunnassa on paljon nuoria lapsiperheitä.

Järjestämme toimintaa lapsille, nuorille, aikuisille ja eläkeläisille. Seurakunnan työntekijät ja luottamushenkilöt tekevät yhdessä työtä seurakuntalaisten hyväksi.

Päämäärämme on yhteinen. Tahdomme, että jokainen seurakunnan toimintaan tuleva kokee olevansa tervetullut ja löytää oman paikkansa seurakunnassa.

Työmme perustuu kaste- ja lähetyskäskyyn. Sen keskipisteenä ovat Sana ja sakramentit. Tältä yhteiseltä perustalta nousevat seurakunnan tehtävät: julistus, kasvatus, diakonia ja lähetys. Kaikki työalat palvelevat eri tavoin näiden tehtävien toteutusta. Haluamme tehdä työtämme lähimmäisenrakkauden hengessä.

Toimintaa eri kylillä

Haukiputaan seurakunnan toiminnan palvelupisteitä ovat seurakuntakeskus kirkonkylällä, Kellon seurakuntakoti ja Martinniemen seurakuntakoti. Toimitilat tulevat monille seurakuntalaisille tutuiksi perhejuhlien ja kerhotoiminnan kautta.

Isoniemen leirikeskus meren läheisyydessä on ihanteellinen paikka monipuoliselle leiritoiminnalle. Leirikeskuksen pihapiirissä on kotakirkko, jossa takkatulen ääressä on mukava keskustella ja hiljentyä leiripäivän päättyessä iltahartauteen.

Tervetuloa Haukiputaan kauniiseen kuvakirkkoon!

Haukiputaan seurakunta tunnetaan vuonna 1762 rakennetusta kauniista kuvakirkosta. Mikael Toppeliuksen maalaukset ovat kirkkomme aarreaitta. Raamatun monet tapahtumat ja henkilöt tulevat kuulijalle tutuiksi maalausten välityksellä.

Haukiputaan 250 vuotta täyttäneestä kirkosta on julkistettu virtuaalimalli. Se on rakennettu palvelemaan seurakuntalaisia ja kirkkotaiteesta kiinnostuneita. Oulu 3D Oy on toteuttanut kirkosta tarkan 3-uloitteisen mallin. Haukiputaan kirkkoon ja maalauksiin voit tutustua osoitteessa www.pilvikirkko.fi.

Olet lämpimästi tervetullut Haukiputaan seurakuntaan!

Terveisin

Jaakko Kaltakari
kirkkoherra

Tärkeitä yhteystietoja

Työntekijöiden yhteystietoihin....

Luottamushenkilöiden yhteystietoihin...

Tilojen yhteystietoihin...

Virastojen yhteystietoihin...

Päivystävän papin yhteystietoihin...

Voit tutustua Haukiputaan kirkkoon ja Mikael Toppeliuksen kirkkomaalauksiin osoitteessa www.pilvikirkko.fi

Pilvikirkko-sivulla ei ole toiminnallista ohjelmaa.


Tulosta| Sivukartta| In English