Jumalanpalvelus on yhteinen juhla

Löydä ajankohtaiset jumalanpalvelukset tapahtumakalenterista.

Jumalanpalvelus on seurakunnan toiminnan ydin. Se on mahdollisuus hiljentyä pyhän äärellä yhdessä muiden seurakuntalaisten kanssa. Seurakuntien jumalanpalveluselämän keskus on perinteisesti kello kymmenen messu sunnuntaisin.

Jumalanpalveluksen toteuttavat pappi ja kanttori yhdessä vapaaehtoisten seurakuntalaisten kanssa. Tietoa erilaisista  vapaaehtoistehtävistä jumalanpalveluksissa. Kuorot ja muut musiikkiryhmät palvelevat jumalanpalveluksissa.

Jumalanpalvelus koostuu Raamatun lukemisesta, saarnasta ja rukouksesta sanojen ja laulujen muodossa. Messuun eli ehtoollisjumalanpalvelukseen kuuluu lisäksi nimenmukaisesti pyhä ateria, ehtoollinen. Sanajumalanpalveluksessa ei vietetä ehtoollista, se on yleensä kestoltaan messua lyhyempi.

Jumalanpalveluksia järjestetään myös viikon mittaan sunnuntaijumalanpalveluksen lisäksi. Erityismessuja erilaisten teemojen ja erityyppisen musiikin ympärille järjestetään kuukausittain eri puolilla Oulua.

Jumalanpalveluksia voit katsoa myös suorina lähetyksinä Virtuaalikirkossa ja kuunnella suorina lähetyksinä nettiradiosta.

Messusta voit lukea lisätietoja evl.fi-sivuilta.

Perhekirkko

- Koko perheen juhla

Perhekirkossa musiikki, saarnat ja liturgiat toteutetaan kaikenikäisille sopivalla tahdilla ja tyylillä.
 
Perhekirkossa on katsottavaa ja kuunneltavaa niin vauvalle, isommille sisaruksille kuin vanhemmille ja isovanhemmillekin.
 
Perhekirkossa ei pelätä elämän väriä ja ääniä – eikä vilkkaita pikkujalkoja. Perheen yhteisessä jumalanpalveluksessa Jumalan sana ja rakkaus tulevat keskelle elämää.

Viikkomessu

Viikkomessu kutsuu hiljentymään, mietiskelemään ja rukoilemaan yleensä arkipäivänä: illalla, aamulla tai jonkun teeman yhteydessä. Sitä voidaan viettää myös erityistilanteissa (kuten nuorten jumalanpalveluksissa tms.).

Viikkomessu sisältää nimensä mukaisesti messun eli ehtoollisjumalanpalveluksen keskeiset osat. Viikkomessu voidaan toteuttaa myös lukien.

Seurakuntalaisille varataan mahdollisuus yksityiseen sielunhoitoon ja rippiin ennen viikkomessua tai sen jälkeen.

 

Tuomasmessu

Tuomasmessu on omistettu epäilevälle Tuomaalle. Messussa saa kysyä, etsiä ja epäillä. Musiikki poikkeaa tavanomaisesta messun musiikista siten, että se on voi olla kevyempää ja kokeilevampaa.

Mukana messussa voi olla myös kuoro- tai bändimusiikkia.

 

Gospelmessu

Gospelmessussa soitetaan ja lauletaan nimensä mukaisesti gospelmusiikkia. Kuten messussa yleensäkin, myös gospelmessussa vietetään ehtoollista, pysähdytään Raamatun äärelle ja hiljennytään rukoukseen.

Gospelmessussa on mukana esiintyjiä, kuten bändejä tai muita musiikkiryhmiä. Messussa laulettavat laulut voivat olla virsikirjasta ja Nuoren seurakunnan veisukirjasta.

On sängyn päälle levitetty tilkkutäkki suuri,
nuo monenlaiset kauniit värit siihen sopii juuri.
Hei halleluja, una sancta, yksi pyhä yhteinen, yhteinen.