D'amen (Pyhän Luukkaan kappeli)

 

Kenelle ja milloin: D'amen on tarkoitettu aikuisille kuorolaulusta kiinnostuneille naisille. Kuoroon pääsee mukaan koelaulun kautta. Uusilta laulajilta edellytetään kohtuullista nuotinlukutaitoa. Kuoro harjoittelee tiistaisin klo 18 - 20.30 Pyhän Luukkaan kappelissa.

Tavoite, ohjelmisto ja muuta tietoa kuorosta: Vuonna 1978 perustetun kuoron tavoitteena on rikastuttaa jumalanpalvelusmusiikkia sekä kehittää pitkäjänteisesti laulajien musiikillista ilmaisua. Ohjelmisto koostuu pääosin hengellisestä naiskuoromusiikista sisältäen monipuolisesti eri tyylejä, kuten psalmimusiikkia, hengellisiä lauluja, afro-amerikkalaisia lauluja ja myös modernia sävelkieltä edustavia teoksia. Konserttiohjelmissa on yleensä myös kansanlauluja ja muita naiskuorolle sävellettyjä teoksia.
Kuoro on vireä ja aktiivinen, kuorolaiset ovat hyvin sitoutuneita ja motivoituneita tavoitteelliseen työskentelyyn. Laulajisto on kasvanut reilun 30 laulajan vahvuiseksi.

Esiintymiset: Jumalanpalvelukset ja muut seurakunnan tilaisuudet ovat kuoron tärkeimpiä esiintymispaikkoja. Lisäksi järjestetään 1 - 2 omaa musiikkitilaisuutta vuodessa. Kausittain pidetään viikonlopun kestävä kuoroleiri tai -matka kotimaassa sekä harjoituspäiviä seurakuntamme tiloissa. Ulkomaan vierailuja on ollut muutaman vuoden välein, vuonna 2006 Italiaan ja kesällä 2010 Berliiniin. Syyskuussa 2012 kuoro teki matkan Riikaan ja lokakuussa 2014 D'amen vieraili Hampuriin. Syyskuussa 2015 kuoro lauloi ystävyysseurakunnan juhlissa Viron Räpinassa. Joulukuussa 2016 kuoron matkakohde oli Krakova.

Toimintakaudella 2017-2018 D'amen konsertoi lähiseuduilla (Pudasjärvi, Muhos, Kemi ja Utajärvi) valmistautuen toukokuussa 2018 toteutuvaan konserttimatkaan Liettuan Vilnaan.

Johtaja ja yhteyshenkilö: Kuoroa johtaa Tommi Hekkala.

(Sivu päivitetty 8.4.2015)

 

D'amen