Yli-Iin seurakuntapiiri

 

Ylikiimingin ja Yli-Iin seurakuntapiirit liittyvät osaksi Kiimingin seurakuntaa vuoden 2019 alusta. Lue lisää täältä.
 

Tervetuloa osallistumaan – toimitaan yhdessä. Olet tervetullut mukaan myös ideoimaan toimintaa ja kertomaan ajatuksistasi. Jokainen seurakuntalainen on tärkeä ja merkittävä omalla paikallaan.

Yli-Iin alueella seurakuntaelämä on hyvin juurevaa. Lapsi- ja perhetyö on hyvin vahvaa. Elämän alku ja kasvun vuodet ovat merkittävä osa elämäämme. Tahdomme olla läsnä ja toimimassa kaikissa elämän vaiheissa niin iloissa kuin suruissakin. Sanoma Jumalan rakkaudesta ja lähimmäisyydestä antaa näkökulman niin lähetystyöhön kuin diakoniseen auttamistyöhön, joihin jokainen voi osallistua seurakunnassa.

Yli-Iin puinen hirsikirkko sijaitsee keskellä kylää peltojen laidalla Iijoen maisemassa. Seurakuntaelämän keskus on sunnuntaisin pidettävä jumalanpalvelus, jossa saamme olla rukouksen, sanan ja sakramenttien lahjan äärellä. Kirkkomusiikki ja laulaminen ovat olleet rikkaus ja ovat yhä vahvaa Yli-Iissä. Jumalanpalveluselämä on yhteinen lahjamme ja tehtävämme, minkä johdosta seurakuntalaiset itse ovat sen toteuttamisessa mukana.

Yli-Ii on alueena luonnonläheinen paikkakunta. Kirkonkylän kohdalla yhdistyvät Siurua- ja Iijoen vesistöt. Yli-Iissä sijaitsee mm. kulttuurihistoriallisesti merkittävä kivikauden kylä.

Yli-Iin seurakuntapiiri kuuluu Kiimingin seurakuntaan. Kirkkoherra on Pauli Niemelä. Yli-Iin piirikappalaisena toimii Matti Jurvelin.

Yhteystiedot, kts. Työntekijöiden yhteystiedot –palkki.

Työntekijät ovat tavattavissa toimipisteessä puhelimessa sovittuina aikoina.