Haluatko vaikuttaa seurakuntasi ja kirkon asioihin?

Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Nyt on mahdollisuus tehdä omasta seurakunnastasi yhteisö, joka toimii ja näkyy myös sinun mielestäsi tärkeissä asioissa. Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle!

Marraskuussa 2018 äänestetään kirkkoon ja seurakuntiin uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia Oulun seurakunnat seuraavina vuosina tekevät ja mihin seurakuntien varoja käytetään.

Välillisesti oululaiset luottamushenkilöt vaikuttavat myös koko kirkon asioihin, sillä he äänestävät Oulun hiippakunnan edustajat kirkolliskokoukseen

Näiltä sivuilta löydät käytännön ohjeita ehdokkaaksi asettumiseen ja muuta tietoa seurakuntavaaleihin liittyen.

Tervetuloa mukaan!

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018

Mikäli et ole kirkon jäsen, mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Seurakunnan tulee vahvistaa jäsenyytesi viimeistään 17.9.2018.

Ennakkoäänestys järjestetään 6.-10.11.2018.

Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan! Äänestys- ja ennakkoänestyspaikat kerrotaan näillä sivuilla syksyllä 2018.

Varsinainen äänestyspäivä on 18.11.2018.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00. Äänestyspaikat päivitetään näille sivuille syksyllä 2018.

 

Haluatko kehittää työelämässä tarvittavia yhteistyötaitojasi? Ehdokkaana mahdollistat itsesi kehittämisen ja vaikuttamisen seurakuntalaisten elämään.

Oululaisen luottamushenkilön terveiset ehdokkuutta harkitsevalle.

 


Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018