Varhaiskasvatusyhteistyö

Seurakuntien työntekijät tekevät yhteistyötä Oulun päiväkotien ja perhepäivähoidon kanssa.
 
Yhteistyö elää kirkkovuoden tahtiin ja varhaiskasvatuksen työntekijät voivat ottaa yhteyttä seurakuntaan milloin vain. Varhaiskasvatuksella voi olla oma yhteyshenkilö seurakunnassa, jolloin luontevinta on ottaa yhteyttä häneen. Jos yhteyshenkilö ei ole tiedossa, kirkkoherranvirastoista saa tarpeellista lisätietoa.
 
Seurakunta tukee mielellään varhaiskasvatuksen katsomuskasvatusta ja tutustuttaa lapsia kristilliseen kulttuuriin ja perinteeseen.
 
Myös seurakunnan musiikkityöntekijät osallistuvat aktiivisesti yhteistyöhön. Heitä voi kutsua erityisesti rikastuttamaan ja tukemaan uskonnon- ja musiikinopetusta.
 

Yhteydenotot työntekijän tai kirkkoherranvirastojen kautta.

Yhteistyömme perustuu opetushallituksen sekä kirkkohallituksen kumppanuuden koreihin Linkki avautuu uudessa välilehdessäja kunkin seurakunnan varhaiskasvatusyhteistyön vuosikelloon/suunnitelmaan.

Selkeä 2 minuutin video perehdyttää sinut lyhyesti ja ytimekkäästi Kumppanuuden koreihin!

Kumppanuuden korien värit:

Oranssi: Yleissivistävä, kaikille lapsille sopiva

Violetti: Uskonnolliset tilaisuudet, vanhempien suostumuksella

Vihreä: Kasvun ja hyvinvoinnin tuki kasvattajille

Keltainen:  Seurakunnan työntekijä kutsuvieraana varhaiskasvatuksen perinteisissä juhlissa, vanhempainilloissa sekä suru- ja kriisitilanteissa

 

Tietoa kristillisistä juhlista ja pyhäpäivistä

 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

Täältä Linkki avautuu uudessa välilehdessälöydät tietoa sekä Suomessa vietettävistä  juhlista että paastonajoista. Tämä on hyvä työväline katsomuskasvatukseen / Minä ja meidän yhteisömme -oppimisalueeseen, jossa lapset perehtyvät perheen katsomusmaailmaan ja tutustuvat ryhmän muiden lasten katsomuksiin.

 

 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Tästä linkistä Linkki avautuu uudessa välilehdessäavautuu kristillisten pyhäpäivien kokonaisuus eli kirkkovuosi. Jokaisen juhlapäivän kohdalta on tarkempi selitys sille, miksi tai minkä muistoksi juhlapäivää vietetään. Tätä voidaan käyttää tukena katsomuskasvatuksessa/ Minä ja meidän yhteisömme -oppimiskokonaisuudessa silloin, kun perehdytetään lapsia erityisesti evankelisluterilaisen kirkon katsomukseen ja traditioon.

 

Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook