Uutislistaukseen

Ehdokasasettelu on alkanut – seurakuntavaaleista infotilaisuus verkossa

Lähtölaskenta seurakuntavaaleihin käynnistyy Oulussa keskiviikkona 16. maaliskuuta, kun Oulun seurakuntayhtymä järjestää vaaleja käsittelevän infotilaisuuden kello 18.  

Punainen ympyrä, jonka keskellä lukee uskottu, toivottu, rakastettu. Seurakuntavaalit. Suomen ev.lut.kirkko.

Virtuaalikirkon kautta lähetettävässä tilaisuudessa yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Petri Satomaa kertoo yleistietoa marraskuussa käytävistä vaaleista.  

Viestintäpäällikkö Virpi Mäkitalo käy läpi vaaliviestintään liittyviä asioita ja lakimies Kristiina Harjuautti opastaa valitsijayhdistysten perustamisessa. 

Osallistujien on mahdollista lähettää tilaisuuden aikana vaaleihin liittyviä kysymyksiä Virtuaalikirkon kautta. Asiantuntijat vastaavat niihin illan kuluessa.   

 

Luottamushenkilö voi vaikuttaa seurakunnan toimintaan 

Seurakuntavaalit käydään 20.11.2022. Oulussa vaaleissa valitaan jäsenet Oulun seurakuntien seurakuntaneuvostoihin ja Oulun seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon.  

Ehdokasasettelu vaaleihin on parhaillaan käynnissä. Kirkkoneuvoston puheenjohtaja Petri Satomaa toivoo, että ehdolle asettuisi eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia seurakuntalaisia.  

”Luottamushenkilönä voi vaikuttaa oman seurakunnan toimintaan, hallintoon ja talouteen”, hän muistuttaa. 

Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista ja talousarvioista, monista työntekijävalinnoista, seurakunnan toiminnan painotuksista ja seurakunnan tilojen käytöstä. 

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta. 

Ehdokkaaksi voi asettua 18-vuotias konfirmoitu kirkon jäsen. Äänioikeus on viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävällä evankelis-luterilaisen kirkon jäsenellä. Lisätietoa vaaleista löytyy Seurakuntavaalit-sivustolta.  

 

Tiedote 3.3.2022 

3.3.2022 15.03