Uutislistaukseen

Hautausasioiden ajanvaraukseen uusi vaihtoehto  

Vainajien siunaustilaisuuksiin ja hautaamisiin liittyvät asiat voi nyt hoitaa Oulussa yhdessä palvelupisteessä. Oulun hautauspalvelu löytyy osoitteesta Intiönpolku 2, Intiön vanhan vesitornin juurelta entisen Intiön seurakuntakodin tiloista.  

Hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärvi seisoo Intiön vesitornin juurella hautauspalvelujen sisäänkäynni...

Hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärvi neuvoo pitämään Intiön vanhaa vesitornia maamerkkinä, kun etsii Oulun hautauspalvelua.

Tähän asti vainajan siunaamiseen liittyvät järjestelyt on hoidettu oman seurakunnan kirkkoherranvirastossa. Tämä mahdollisuus säilyy edelleen. Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon seurakunnissa vanha tapa on edelleen suositeltavin, eli hautaamisjärjestelyt hoidetaan ensisijaisesti omassa kirkkoherranvirastossa ja toissijaisesti Intiön palvelupisteessä.  Muissa seurakunnissa, eli Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa sekä Tuiran, Karjasillan ja Oulujoen seurakunnissa hautaamiseen liittyvät asiat sovitaan ja varataan ensisijaisesti Intiön palvelupisteen kautta, mutta asiointi onnistuu myös oman seurakunnan kirkkoherranvirastossa.  Intiönpolun toimipiste tuo siis uuden asiointimahdollisuuden entisten vaihtoehtojen rinnalle.

”Käytämme Intiönpolun toimipisteestä nimeä ”hautausten varauskeskus”. Siellä voi hoitaa siunausjärjestelyt, kuten siunauspaikan, -ajan sekä papin, kanttorin ja muistotilaisuuspaikan varaamisen. Lisäksi siellä hoidetaan hautapaikkoihin ja tuhkausvarauksiin liittyvät asiat, myös hautojen hoitotilaukset”, kertoo Oulun hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärvi.  


Intiössä kaikki siunaustilaisuuteen ja hautaamiseen liittyvät asiat hoituvat siis yhdellä käynnillä. Ainoastaan toimituskeskustelu käydään siunaavan papin kanssa erikseen sovittavana aikana. Toimituskeskustelussa pappi käy omaisten kanssa läpi hautaustilaisuuden kulun ja omaisilla on myös mahdollisuus keskustella surustaan.  


Hautauspalveluilla on Intiössä toinenkin työtila. Vesitornin toisella puolella, hautausmaan reunalla, osoitteessa Intiöntie 6, sijaitsevat hautausmaan työnjohdon työtilat, joissa huolehditaan hautausmaan hoitoon liittyvistä käytännön asioista. Oulun hautauspalveluun voi ottaa yhteyttä soittamalla numeroon (08) 316 1388. Lisätietoja löytyy Oulun seurakuntien verkkosivuilta:  www.oulunseurakunnat.fi/hautauspalvelut

 

Tiedote 3.2.2021  

3.2.2022 10.41