Uutislistaukseen

Kirkon keskusteluapu päivystää joulunakin 

Henkistä taakkaa voi keventää ottamalla yhteyttä Kirkon keskusteluapuun.

Henkilö pitää käsissään palavaa kynttilää pimeydessä. Tekstissä sanat Luottamuksella sinua kuunnellen.

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on avoinna joka ilta.

Joulua vietetään tänäkin vuonna epävarmuuden merkeissä, kun koronaepidemia jatkuu ja sosiaaliset kontaktit saattavat mietityttää. Monia painaa huoli tulevaisuudesta ja läheisten hyvinvoinnista. Yksinäisyyden tunne voi korostua juhlapyhien aikaan. Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat sitoutuneet vaitioloon.  

 

Matalan kynnyksen apua puhelimessa ja verkossa

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm) voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana. Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chat.   

Kirkon keskusteluavun nettikirje tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Nettikirjeen voi kirjoittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/netti. Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä.   

Palvelu on valtakunnallinen ja toimii suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen palvelun nimi on Kyrkans samtalstjänst, ja sen yhteystiedot löytyvät osoitteesta evl.fi/kyrkanssamtalstjanst.
 

Yksityisyys on turvattu 


Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.  Päivystäjä ei näe käyttäjän henkilöllisyyttä, sillä soittajan puhelinnumero ei näy vastaajalle. Puheluja ei nauhoiteta eikä keskusteluja tallenneta. Mitään henkilökohtaisia tietoja ei kerätä.   Kirkonkeskusteluapu on Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan (PuhEet) jäsen.

 

Julkaistu 16.12.2021 (Alkuperäinen julkaisija: Kirkon viestintä 13.12.2021). 

16.12.2021 12.59