Uutislistaukseen

Joulun sanat ja sävelet saapuvat koteihin verkon, radion ja television kautta

Joulun aikaan radiossa, verkossa ja televisiossa on tarjolla suoria lähetyksiä kirkoista ja muuta jouluista ohjelmaa.

Punainen joulupallo riippuu kuusessa ja siinä lukee Jouluradio.fi

Jouluradio soi FM-taajuuksilla ja verkossa yhdeksän eri nettiradiokanavan voimin.

Kaikki ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkko. Siellä voi myös kuunnella oululaisten kirkkojen nettiradiolähetyksiä. Videolähetykset tallenteineen löytyvät Virtuaalikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-sivustolta, joka on uudistunut marraskuussa entistä toimivammaksi etenkin mobiilikäyttäjien näkökulmasta. Virtuaalikirkossa lähetetään joka sunnuntai jumalanpalveluksia Oulusta ja muualta Suomesta sekä lisäksi lukuisia konsertteja, Kauneimpia joululauluja ja muita musiikkitapahtumia. 

Meänkieliset Kommeimat joululaulut kajahtavat Virtuaalikirkossa torstaina 16.12. kello 18 Oulujoen kirkosta. Jouluaattona Haukiputaan kirkosta voi kuulla hartauden 24.12 kello 14 ja 16 ja vielä illalla jouluyön messun kello 23. Tuiran kirkosta lähetetään jouluaattona hartaus kello 15 ja 25.12. kello 7 perinteinen jouluaamun jumalanpalvelus. Tapaninpäivänä kello 10 voi kuulla jumalanpalveluksen molemmista kirkoista. Haukiputaan tapaninpäivän messu välitetään myös Radio Dein Oulun taajuudella (106,9 MHz). Kaikki tulevat lähetykset löytyvät Virtuaalikirkon omalta tulevien lähetysten sivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Uudistuksen myötä lähetyksiä voi hakea myös kategorioittain lähetyspaikan tai sisällön mukaan. 


Jouluiset radiopyhäkoulut voi kuulla joulukuussa sunnuntaisin kello 9.45 Radio Pookista ja kello 8.45 Radio Deistä. Lastenkirkon joulukalenterista löytyy videoluukku joka päivälle ennen joulua osoitteessa www.lastenkirkko.fi
 

Jouluradio helkkää taskussa ja autoradiossa


Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio helkkää perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa 27 paikkakunnalla. Jouluradio on ev.lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. Oulussa Jouluradiota voi kuunnella FM-taajuudella 91,6 MHz ja kaapelitaajuuksilla 101,9 MHz (DNA), 91,6 MHz (Telia) ja 99,8 MHz (Elisa). Osoitteessa www.jouluradio.fi soi pääkanavan lisäksi yhdeksän eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa.  

Joulun ajan hartausohjelmissa rakkaimpia jouluvirsiä, kaikenikäisten iloa ja toivon sanoja


Yle Radio1:n jumalanpalveluslähetyksissä joulumusiikilla on hyvin keskeinen rooli. Jouluaattona 24.12. kello 15 lähetetään Hakunilan kirkosta jouluaaton hartaus suorana lähetyksenä. Joulupäivänä 25.12. voi heti aamuseitsemältä kuulla joulukirkon Malmin kirkosta Helsingistä. Joulupäivän iltana kello 18 on radiokuuntelijoilla jälleen mahdollisuus yhtyä tuttuihin ja uudempiin joululauluihin, kun alkaa Kauneimmat joululaulut -tilaisuus Puijon kirkosta Kuopiosta. Tapaninpäivänä 26.12. kello 10 kajahtaa vielä Kauneimmat joululaulut -jumalanpalvelus Pitäjänmäen kirkosta Helsingistä. 


Joulupäivän 25.12. televisioitava perhejumalanpalvelus tulee Helsingin Mikaelinkirkosta klo 10. Riemullisessa musiikissa ovat mukana lasten Ilopisarat-kuoro ja lauluryhmä Melisma kanttori Kirsi Honkanen-Punkarin johdolla. 

 

Lisätietoa Ylen lähetyksistä joulun aikaan

 

Julkaistu 14.12.2021, päivitetty 15.12. korjattu Tuiran kirkon aattohartauden kellonajaksi klo 15. 

Tue Dec 14 13:58:00 EET 2021